Εγκρίθηκε η κατασκευή τουρμπίνας για το πρώτο μεγάλο Υπεράκτιο αιολικό των ΗΠΑ - Ørsted και Eversource οι εταιρικοί φορείς

Εγκρίθηκε η κατασκευή τουρμπίνας για το πρώτο μεγάλο Υπεράκτιο αιολικό των ΗΠΑ - Ørsted και Eversource οι εταιρικοί φορείς

Ολοκληρώθηκαν οι αναθεωρήσεις και το South Fork θα ξεκινήσει την κατασκευή ανεμογεννητριών

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ολοκλήρωσε τις απαραίτητες αλλαγές ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη της κατασκευής στροβίλων ανοικτής θαλάσσης μεταξύ Ρόουντ Άιλαντ και Νέας Υόρκης για το South Fork Wind. Αυτό θα είναι το πρώτο, εμπορικής κλίμακας, υπεράκτιο έργο αιολικής ενέργειας που θα ξεκινήσει την κατασκευή τουρμπίνας σε ομοσπονδιακά ύδατα στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το maritime-executive.com.

Η κατασκευή θεωρείται σημαντικό ορόσημο για την επίτευξη του στόχου των ΗΠΑ να αναπτύξουν 30 γιγαβάτ υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030. Είναι επίσης η πρώτη από τότε που το DOI τον Ιανουάριο κινήθηκε προς τον εξορθολογισμό των διαδικασιών μεταθέτοντας ευθύνες, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στο χώρο εργασίας και της περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, από το Bureau of Ocean Energy Management στο Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE).

«Το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής έχει τη σημαντική ευθύνη της αναθεώρησης των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν με ασφαλή και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο», δήλωσε ο Kevin Sligh, Διευθυντής του BSEE. «Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την κυβέρνηση και την πρόοδο του Υπουργείου στην υπεράκτια ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στην εξωτερική υφαλοκρηπίδα».

Το BSEE ανακοίνωσε στις 3 Απριλίου ότι ολοκλήρωσε την αναθεώρηση των κρίσιμων εκθέσεων σχεδιασμού και εγκατάστασης για το έργο South Fork Wind. Με την ολοκλήρωση της αναθεώρησης 60 ημερών της Έκθεσης Σχεδιασμού Εγκατάστασης και της Έκθεσης Κατασκευής και Εγκατάστασης του έργου, το South Fork Wind θα ξεκινήσει τώρα το ιστορικό βήμα της κατασκευής και εγκατάστασης υπεράκτιων ανεμογεννητριών στην Εξωτερική Ηπειρωτική Υφαλοκρηπίδα. Υπολογίζεται ότι η εγκατάσταση των 12 στροβίλων του θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Το έργο αναπτύσσεται από κοινού ως πρώτη προσπάθεια στις ΗΠΑ σε μια συνεργασία 50/50 μεταξύ της Ørsted και της Eversource.


Παραγωγή


Το έργο South Fork εγκρίθηκε από το Εσωτερικό Γραφείο Ocean Energy Management (BOEM) τον Νοέμβριο του 2021. Το έργο θα βρίσκεται 35 μίλια ανατολικά του Montauk Point στο Long Island της Νέας Υόρκης και θα έχει μια υπόγεια γραμμή μεταφοράς που θα παρέχει ενέργεια στο τοπικό πλέγμα στην πόλη του East Hampton της Νέας Υόρκης. Θα έχει την ικανότητα να παράγει 130 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας, αρκετή για να τροφοδοτήσει πάνω από 70.000 σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι Ørsted και Eversource επισημαίνουν το έργο ως την πρωτοποριακή προσπάθειά τους να ενισχύσουν το ευρύ δίκτυο που αναπτύσσεται για την υποστήριξη της κατασκευής και της λειτουργίας. Θα συνεργαστούν με την Boskalis για τις εργασίες μεταφοράς και εγκατάστασης θεμελίωσης και υπεράκτιων υποσταθμών για την South Fork Wind της κοινής επιχείρησης. Στο πλαίσιο μιας σύμβασης που οριστικοποιήθηκε στα τέλη του 2021, η Boskalis θα διαχειρίζεται τη μεταφορά και την εγκατάσταση τριών υπεράκτιων υποσταθμών και των μονοπωλών XXL για τα έργα South Fork Wind και Revolution Wind.

Οι εταιρείες έχουν επίσης συνάψει συμφωνίες για ναύλωση πέντε νέων υπεράκτιων αιολικών CTV που θα κατασκευαστούν στα Senesco Marine και Blount Boats & Shipyard, αμφότερα στο Ρόουντ Άιλαντ, για την εξυπηρέτηση των αιολικών πάρκων. Επιπλέον, συμφώνησαν να ναυλώσουν ένα νεόδμητο SOV το οποίο είναι υπό κατασκευή στο ναυπηγείο της Edison Chouest Offshore στη Λουιζιάνα και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024 επίσης για την υποστήριξη εργασιών συντήρησης σε αυτά τα αιολικά πάρκα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης