Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σημαντική αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών LNG την προηγούμενη εβδομάδα

tags :
Σημαντική αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών LNG την προηγούμενη εβδομάδα
Η συνολική χωρητικότητα των πλοίων LNG που μεταφέρουν αυτά τα φορτία είναι 81 Bcf

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 26 Οκτωβρίου σε σύγκριση με την περασμένη, ενώ η τιμή Spot του Henry Hub μειώθηκε, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών.

Ο οργανισμός ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή του για φυσικό αέριο ότι 22 πλοία μεταφοράς LNG αναχώρησαν από τα εργοστάσια των ΗΠΑ μεταξύ 20 και 26 Οκτωβρίου, τέσσερα φορτία περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Mάλιστα, η συνολική χωρητικότητα των πλοίων LNG που μεταφέρουν αυτά τα φορτία είναι 81 Bcf.

Επίσης, οι παραδόσεις φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1 Bcf/ημέρα την εβδομάδα σε εβδομαδιαία βάση, φτάνοντας κατά μέσο όρο 11,5 Bcf/ημέρα αυτήν την εβδομάδα αναφοράς.

Παράλληλα, το εργοστάσιο Sabine Pass της Cheniere απέστειλε εννέα φορτία και οι εγκαταστάσεις του στο Corpus Christi απέστειλαν πέντε αποστολές.

Τα αναλυτικά στοιχεία

Το Cameron LNG της Sempra έστειλε τέσσερις αποστολές, ο τερματικός σταθμός Calcasieu Pass της Venture Global LNG απέστειλε τρία φορτία και το Elba Island απέστειλε επίσης ένα φορτίο, ανέφερε η EIA, επικαλούμενη στοιχεία αποστολής από το Bloomberg Finance. Το Cove Point LNG και το Freeport LNG δεν απέστειλαν κανένα φορτίο.

Ο τερματικός σταθμός Cove Point στο Μέριλαντ ξεκίνησε τις ετήσιες προγραμματισμένες δραστηριότητες συντήρησης την 1η Οκτωβρίου, ενώ το Freeport LNG παραμένει κλειστό μετά από ένα περιστατικό στην εγκατάσταση που έλαβε χώρα στις 8 Ιουνίου. Η Freeport LNG εξακολουθεί να αναμένει να επανεκκινήσει τις δραστηριότητές της στο εργοστάσιο εξαγωγής LNG 15 mtpa στο Τέξας τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης