Ευρώπη

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο της May για την εκκίνηση του Brexit

tags :
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο της May για την εκκίνηση του Brexit
Πλέον, η Theresa May πρέπει να αποφασίσει εάν το Κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει ψήφο για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.
Με 335 έναντι 287 ψήφων, η βρετανική Βουλή των Λόρδων απέρριψε σήμερα 13/3/2017 την τροπολογία (της ίδιας της Βουλής) για τις εγγυήσεις των Ευρωπαίων πολιτών εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας) από την πρωθυπουργό.
Πλέον, η Theresa May πρέπει να αποφασίσει εάν το Κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει την τελική ψήφο για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., ενώ η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί όταν η Βουλή των Κοινοτήτων και η Βουλή των Λόρδων αμφότερες εγκρίνουν τον λογαριασμό για το Brexit.
Όταν τα παραπάνω έλθουν εις πέρας, η Συντηρητική πρωθυπουργός θα μπορεί επιτέλους να ενεργοποιήσει το άρθρο και να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.
Πριν το σημερινό «ΟΚ», η Βουλή των Λόρδων είχε ταχθεί υπέρ των δύο τροπολογιών, η πρώτη για την έγκριση της τελικής συμφωνίας από τα μέλη της και η δεύτερη για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων εντός του νησιού, καθυστερώντας έτσι τη διαδικασία.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης