Με νορβηγική υδροηλεκτρική ενέργεια θα τροφοδοτούνται τα γερμανικά τρένα

Με νορβηγική υδροηλεκτρική ενέργεια θα τροφοδοτούνται τα γερμανικά τρένα

 Το έργο θα τροφοδοτεί τη DB με σχεδόν 190 GWh πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ετησίως σε διάστημα δέκα ετών

 

Η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn (DB) υπέγραψε συμφωνία προμήθειας υδροηλεκτρικής ενέργειας από τη Νορβηγία. Από το 2023, η εταιρεία θα προμηθεύεται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Statkraft στη νότια Νορβηγία.

Το έργο θα τροφοδοτεί τη DB με σχεδόν 190 GWh πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ετησίως σε διάστημα δέκα ετών.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, θα παραδοθεί αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των περίπου 40.000 τρένων στη Γερμανία καθημερινά για σχεδόν μία εβδομάδα.
Η ποσότητα της υδροηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται να εξοικονομήσει έως και 146.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο. Η παράδοση γίνεται δυνατή με το καλώδιο Nordlink North Sea, το οποίο συνδέει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Νορβηγίας και της Γερμανίας από τον Απρίλιο.
Η DB ανακοίνωσε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καλύπτουν ήδη περισσότερο από το 61% της 10TWh της ισχύος που απαιτείται από την DB κάθε χρόνο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DB Richard Lutz δήλωσε: «Η DB θα είναι εντελώς κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2040, δέκα χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί.
«Τα φιλόδοξα σχέδιά μας για την προστασία του κλίματος ξεπερνούν τις προμήθειες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παράγονται στην εγχώρια αγορά. Αυτό καθιστά ένα στρατηγικά σημαντικό συμβόλαιο τόσο για τους εταίρους όσο και για την προστασία του κλίματος ».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης