Περιβάλλον

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα - Εκκένωση οικισμών - Καταγγελία για εμπρησμό

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα - Εκκένωση οικισμών - Καταγγελία για εμπρησμό
Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο - Ο δήμαρχος της Λαυρεωτικής αποδίδει την πυρκαγιά σε εμπρησμό

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (16/8/2021) στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το πύρινο μέτωπο είναι 4 χλμ.
Οι αρχές προχωρούν σε εκκένωση των οικισμών Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημουλάκι και Άγιος Κωνσταντίνος ενώ η Περιφέρεια Αττικής συστήνει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καμάριζας να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο.
Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Αγνοείται ηλικιωμένη

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, υποστήριξε ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα.
Όπως δήλωσε, έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο γιος της, ο οποίος σημείωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι της ηλικιωμένης άλλα δεν τα κατάφεραν καθώς έχει πιάσει φωτιά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης