Ενέργεια

Ο δισεκατομμυριούχος Icahn βλέπει ανάκαμψη του πετρελαϊκού τομέα, αλλά προτείνει υπομονή

Ο δισεκατομμυριούχος Icahn βλέπει ανάκαμψη του πετρελαϊκού τομέα, αλλά προτείνει υπομονή
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής δήλωσε ότι το κλειδί είναι να αγοράσεις όταν οι εταιρείες δεν είναι σε ευνοϊκή θέση
O ενεργειακός τομέας θα ανακάμψει μια μέρα, αλλά οι μέτοχοι πρέπει να είναι πολύ υπομονετικοί και δεν προτρέπει τους ανθρώπους να αγοράσουν δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn .
Ο Icahn, με μερίδια στην CVR Energy, Cheniere Energy και Occidental Petroleum, δήλωσε ότι το κλειδί για να κερδίσετε χρήματα είναι να αγοράσετε όταν οι εταιρείες δεν είναι σε ευνοϊκή θέση.
«Δεν λέω να βγείτε αύριο και να αγοράσετε μετοχές ενέργειας», σημείωσε στο 13D Monitor Conference σύμφωνα με το Reuters.
Ωστόσο, ο Icahn είπε, χωρίς να διευκρινίσει, ότι στηρίζει το ξεκαθάρισμα των πτωχεύσεων στον κλάδο, ο οποίος βρίσκεται σε ύφεση καθώς η ζήτηση έχει πέσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Επενδύσεις σε εταιρείες με προβλήματα διαχείρισης

Το επενδυτικό στυλ του Icahn, αναγνώρισε, είναι λίγο διαφορετικό ως ακτιβιστής που προτείνει λύσεις σε εταιρείες με προβλήματα διαχείρισης και συχνά κερδίζει θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.
«Ήμασταν πραγματικά χρήσιμοι σε πολλές εταιρείες», απελευθερώνοντάς τις συχνά από ανικανότητα διαχείρισης, είπε ο Icahn. Το Forbes εκτιμά την καθαρή του αξία στα 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι επικριτές τον ονόμασαν εταιρικό εισβολέα για την εχθρική του εξαγορά το 1985 από την Trans World Airlines, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία αφαίρεσε, οδηγώντας στην κατάρρευσή της.
«Δουλεύω όλη μέρα, μην με ρωτάς γιατί», είπε ο Icahn, 84 ετών, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι αποσύρονται άνετα. «Έχω πολλές διαφορετικές διαπραγματεύσεις. Μου αρέσει η δράση. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης