Φυσικό Αέριο

Σταθεροποίηση δείχνουν τεχνικά οι τιμές φυσικού αερίου - Σταδιακή αύξηση των εξαγωγών LNG

Σταθεροποίηση δείχνουν τεχνικά οι τιμές φυσικού αερίου - Σταδιακή αύξηση των εξαγωγών LNG
H διακύμανση των τιμών τεχνικά

Οι τιμές του φυσικού αερίου ανέκαμψαν την Τετάρτη πριν από την έκθεση απογραφής του Υπουργείου Ενέργειας της Πέμπτης (8/10).

Σήμερα, οι τιμές του φυσικού αερίου κινούνται πτωτικά κατά 1,69% στα 2,562 δολ/mmBTU. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, ο καιρός θα παραμείνει ήπιος και θα είναι πιο θερμός σε σχέση με το φυσιολογικό τις επόμενες 6-10 μέρες.

Ο τυφώνας Delta κατευθύνεται προς τον Κόλπο του Μεξικού, όπου αναμένεται να καταλήξει ως καταιγίδα κατηγορίας 3 ή 4, στη Λουιζιάνα την Παρασκευή.
Περίπου το 20% του φυσικού αερίου των ΗΠΑ έχει πλέον κλείσει λόγω της καταιγίδας και οι εξαγωγές LNG αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, αυξάνοντας ελαφρώς τη ζήτηση.

Αύξηση των εξαγωγών LNG

Οι εξαγωγές LNG αυξάνονται ανά βδομάδα.
Ειδικότερα, δεκατέσσερα πλοία με συνδυασμένη ικανότητα μεταφοράς LNG 50 Bcf αναχώρησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολής που παρέχονται από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

leu

Όπως είναι γνωστό, οι τιμές έκλεισαν την Τετάρτη με ριμπάουντ αλλά το υψηλό που έκαναν σε αυτή την φάση ήταν χαμηλότερο από την προηγούμενη.
Η ανοδική αντίσταση τοποθετείται κοντά στον κινητό μέσο όρο των 10 ημερών στα 2,63mm/BTU.
Η στήριξη είναι κοντά στα χαμηλά του Οκτωβρίου, στα 2,37 mm/BTU.
O KMO των δέκα ημερών έπεσε κάτω από τον ΚΜΟ των 50 ημερών, που σημαίνει ότι μια μεσοπρόθεσμη πλαγιοκαθοδική τάση είναι σε ισχύ.
Το momentum είναι ουδέτερο προς θετικό.
Ο RSI (relative strength index) κινείται υψηλότερα ανακάμπτωντας από τα υπερπουλημένα επίπεδα.
Ο MACD (moving average convergence divergence) δείχνει σταθεροποίηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης