Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

To «καμπανάκι» του Musk για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων - Η δέσμευση για το 2022 και μετά

To «καμπανάκι» του Musk για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων - Η δέσμευση για το 2022 και μετά
Ο Elon Musk διαβεβαίωσε ότι η Tesla θα συνεχίσει να προμηθεύεται μπαταρίες για τα αυτοκίνητά της από τις Panasonic, CATL και LG Chem

Για πιθανές ελλείψεις στην προμήθεια μπαταριών τα επόμενα χρόνια αναγγέλλοντας συγχρόνως, ότι η Tesla θα ξεκινήσει να κατασκευάζει η ίδια τους δικούς της συσσωρευτές ενέργειας από το 2022 και μετά, έκανε λόγο ο Elon Musk.

Με αφορμή το tweet του Musk, και την πιθανότητα η εταιρεία να αντιμετωπίσει ελλείψεις στην προμήθεια μπαταριών τα προσεχή χρόνια, ξεκίνησε μια φιλολογική συζήτηση που θα απασχολήσει την αγορά και τους φυσικά τους επενδυτές.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία του θα χρειαστεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της από το 2022 και μετά, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την έλευσή της στον τομέα της κατασκευής μπαταριών από το 2022 – κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τα μοντέλα Semi, Cybertruck και Roadster.

prt

Χείρα βοηθείας μέχρι στιγμής από Panasonic, CATL και LG Chem

Την ίδια στιγμή, ο Elon Musk διαβεβαίωσε ότι η Tesla θα συνεχίσει να προμηθεύεται μπαταρίες για τα αυτοκίνητά της από τις Panasonic, CATL και LG Chem (και ενδεχομένως και από άλλους κατασκευαστές), οι οποίες τα προσεχή χρόνια θα δεχθούν έντονες πιέσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στην υψηλή ζήτηση.

Τέλος, όπως αναφέρεται οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ακόμα πιο ακριβές από τα συμβατικά αυτοκίνητα, με την μπαταρία να εκτιμάται ότι αντιστοιχεί στο 1/3 του κόστους ενός ηλεκτρικού οχήματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης