Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Άνοδος 4% στα συμβόλαια φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Αύξηση στις εξαγωγές LNG

Άνοδος 4% στα συμβόλαια φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Αύξηση στις εξαγωγές LNG
Μείωση της παραγωγής λόγω της τροπικής καταιγίδας Sally
Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο 4% τη Δευτέρα 14/9/2020 καθώς η τροπική καταιγίδα Sally χτυπάει στην ακτή της Λουιζιάνας γεγονός που οδήγησε σε μείωση της παραγωγής στην Ακτή του Κόλπου του Μεξικού ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι εξαγωγές.
Η Sally αναμένεται να ενισχυθεί σε έναν τυφώνα την νύχτα πριν φτάσει νωρίς στη νοτιοανατολική Λουιζιάνα την Τρίτη.
Η Entergy Corp, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη Λουιζιάνα, έχει ακόμα περίπου 50.000πελάτες χωρίς ηλεκτρισμό στη νοτιοδυτική Λουιζιάνα από τον τυφώνα Laura.

Αφού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων την περασμένη εβδομάδα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αυξήθηκαν 9 σεντς ή 4%, στα 2,359 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες στις 9:11 π.μ. EDT (1311 GMT).
Την Παρασκευή, το συμβόλαιο έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Αυγούστου.
Οι κερδοσκόποι φυσικού αερίου μείωσαν τις καθαρές θετικές θέσεις τους στο New York Mercantile and Intercontinental Exchanges την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά σε επτά εβδομάδες μετά τις προβλέψεις για κατάρρευση της ζήτησης λόγω κορωνοϊού και τα αποθέματα ρεκόρ που θα αποτρέψουν τις αυξήσεις των τιμών και τις ελλείψεις αυτόν τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Refinitiv ότι η παραγωγή στις 48 πολιτείες των ΗΠΑ ήταν κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων στα 86,1 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα (bcfd) τη Δευτέρα.
Με τον καιρό να γίνεται πιο δροσερό, η Refinitiv προέβλεψε ότι η ζήτηση στις πολιτείες αυτές, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών,
θα υποχωρήσει από 85,3 bcfd αυτήν την εβδομάδα σε 82,4 bcfd την επόμενη εβδομάδα.
Η πρόβλεψη για την επόμενη εβδομάδα ήταν χαμηλότερη από
τις εκτιμήσεις της Refinitiv την Παρασκευή.
Η ποσότητα του φυσικού αερίου που ρέει στις εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, ήταν κατά μέσο όρο στα 5,1 bcfd τον
Σεπτέμβριο . Αυτή είναι η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από τον Μάιο και είναι ο δεύτερος κατά σειρά μήνας ανόδου από τότε που έφτασε στο ρεκόρ των 8,7 bcfd τον Φεβρουάριο.

Η άνοδος των εξαγωγών LNG έρχεται καθώς το Sabine Pass της Cheniere Energy Inc. στη Λουιζιάνα να είναι εκτός λειτουργίας μετά το κλείσιμο στα τέλη Αυγούστου για τον τυφώνα Laura και καθώς οι παγκόσμιες τιμές φυσικού αερίου αυξάνονται.
Αυτή η αύξηση των τιμών καθιστά το αέριο των ΗΠΑ πιο ελκυστικό στην Ευρώπη και την Ασία μετά από ακυρώσεις φορτίωνλόγω κατάρρευσης της ζήτησης λόγω κορωνοϊού.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης