Μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας 56 μεγαβάτ κατασκευάζει στο Όρεγκον η SunPower

Μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας 56 μεγαβάτ κατασκευάζει στο Όρεγκον η SunPower
Στην ηλιακή ενέργεια το 2% του συνόλου των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ το 2016
Μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας 56 μεγαβάτ (MW) κατασκευάζεται στο Όρεγκον. Το Gala Solar Power Plant, στο Crook County, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση στην πολιτεία ανακοίνωσε η ενεργειακή εταιρεία SunPower.
Το εργοστάσιο πρόκειται  να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, και αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 300 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του πρόσθεσε η SunPower.
Το έργο έχει και την πολιτική υποστήριξη της κυβερνήτη του Όρεγκον, Kate Brown.
«Στο  Όρεγκον, δεν πιστεύουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη και η περιβαλλοντική διαχείριση είναι απολύτως ξεχωριστά πράγματα», δήλωσε  η Brown.
"Οι περίπου 300 θέσεις εργασίας που  αναμένεται να δημιουργηθούν στο Gala Solar Power Plant είναι απόδειξη μπορούμε να καλλιεργήσουμε τις αγροτικές μας κοινότητες και να υποστηρίξει μια ζωντανή και καινοτόμο βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την  έκθεση The Solar Foundation's National Solar Jobs Census 2016, που κυκλοφόρησε στις αρχές του Φεβρουαρίου,  οι θέσεις εργασίας στην ηλιακή ενέργεια  στην Αμερική αυξήθηκαν με "ιστορικό" ρυθμό το περασμένο έτος.
Η έκθεση διαπιστώνει ότι η ηλιακή βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 2%του συνόλου των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ. Οι  θέσεις εργασίας στην ηλιακή ενέργεια αυξήθηκαν σε 44 από τις 50 πολιτείες.
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουμε στην οικονομική ανάπτυξη του  Όρεγκον με την κατασκευή αυτού του έργου - ορόσημο", δήλωσε ο επικεφαλής της SunPower Ty Daul.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης