Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΒ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΒ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
Για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
Συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε σήμερα (13.7.2020) η διοίκηση του ΣΕΒ με επίκεντρο την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας.
Από την πλευρά του ΣΕΒ στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, ο κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, και ο Διευθυντής του Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ κ. Χρήστος Ιωάννου. Από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας συμμετείχαν η Υπουργός κα. Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός κα. Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Βούτσινος, και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα. Αναστασία – Σίσσυ Γκίκα.

Στη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ έθεσαν υπόψη τις θέσεις του Συνδέσμου για τη μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και υπογράμμισαν ότι η σχετική πρωτοβουλία του Υπουργείου είναι μεγάλης σημασίας, τόσο για τη δημιουργία καλύτερων και περισσότερων θέσεων εργασίας για τους νέους, αλλά και για να αποκτήσουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν το μεγάλο έλλειμα δεξιοτήτων, που παρατηρείται στην αγορά εργασίας. Όπως τόνισε ο κ. Παπαλεξόπουλος «για τον ΣΕΒ, ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας, με ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας, και τη μετάβαση στην ψηφιακή και στην πράσινη οικονομία, συμπεριλαμβάνει την ουσιαστική σύνδεση των επιχειρήσεων με το σύστημα ΕΕΚ, όπως και τον υποστηρικτικό και εποπτικό ρόλο του Υπουργείου και καταλήγει να ενδυναμώνει ουσιαστικά τους νέους μέσα από την απόκτηση των σύγχρονων δεξιοτήτων, που έχει ανάγκη η σημερινή, αλλά και η μελλοντική αγορά εργασίας».



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης