Τον Αύγουστο η δημοπρασία αδειοδότησης έργων ηλιακής ενέργειας, ισχύος 700 MW στην Πορτογαλία

Τον Αύγουστο η δημοπρασία αδειοδότησης έργων ηλιακής ενέργειας, ισχύος 700 MW στην Πορτογαλία
Η εν λόγω διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για νωρίτερα τον Ιανουάριο, αλλά οι εξελίξεις λόγω της πανδημίας του κορωνοιού πάγωσαν τα πάντα

Τον Αύγουστο (24-25) μετατέθηκε στην Πορτογαλία η δημοπρασία αδειοδότησης έργων ηλιακής ενέργειας, ισχύος 700 MW ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Joao Galamba.
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ελπίζει πως οι φάσεις επιλογής των υποψηφίων και υποβολής των προσφορών θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους.
Η εν λόγω διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για νωρίτερα τον Ιανουάριο, αλλά οι εξελίξεις λόγω της πανδημίας του κορωνοιού πάγωσαν τα πάντα.

Σχετικά με την δημοπρασία, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 8 Ιουνίου, με την προκριματική φάση να διαρκεί επτά εβδομάδες.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δημοπρασία που προκήρυξε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έγινε τον Ιούνιο του 2019 και αφορούσε σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, συνολικής ισχύος 1,4 GW. Η δημοπρασία υπερκαλύφθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση μέσης τιμής 20€/MWh, κατά πολύ χαμηλότερης από την αρχική τιμή των 45€/MWh.

Τέλος, κύρια επιδίωξη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι να μην επιτρέψουν στην εμφάνιση του COVID-19 να διαβρώσει την πρόοδο των σχεδιαζόμενων έργων και να διασφαλίσουν τη χρονική μετάθεσή τους ή έστω την καθυστερημένη παράδοσή τους, έναντι του κινδύνου της οριστικής ματαίωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης