Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump αποκαλύπτει το σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας

tags :
O Trump αποκαλύπτει το σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποκαλύψει σήμερα 16/4 το σχέδιο του για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας
Νέο ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ, οι οποίες μετρούν τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες οι ΗΠΑ κατέγραψαν 2.569 θανάτους με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία να ανέρχεται σε 30.925.
Σημειώνεται πως την Τρίτη 14/4 είχε καταγραφεί το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων (2.228).
Παράλληλα, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, καθώς αυτά ξεπερνούν τα 638.000, αν και είναι η χώρα που έχει κάνει και τα περισσότερα τεστ για τον ιό, καθώς αυτά έχουν ξεπεράσει τα 3,2 εκατομμύρια.
Παρά τους θλιβερούς αυτούς αριθμούς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump εμφανίζεται αισιόδοξος ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ότι η στρατηγική των ΗΠΑ αποδίδει.
«Η μάχη συνεχίζεται, όμως τα δεδομένα δείχνουν ότι απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, περάσαμε την κορυφή της πανδημίας του κορωνοϊού» είπε ο πρόεδρος των  ΗΠΑ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σήμερα Πέμπτη 16/4 θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας.
Image
«Είναι καταφανές ότι η επιθετική στρατηγική μας φέρνει αποτέλεσμα.
Αυτή η ενθαρρυντική πρόοδος μας φέρνει σε πολύ ισχυρή θέση ώστε να οριστικοποιήσουμε τις οδηγίες προς τις πολιτείες ώστε να ξανανοίξει η χώρα» είπε ο Trump, ο οποίος έκανε λόγο για «πολύ συναρπαστικές» εξελίξεις.
«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι πολύ μεγάλη μέρα, θα μιλήσουμε με τους κυβερνήτες, θα έχουμε πληροφορίες για το άνοιγμα σε κάποιες.
Θα ανοίξουμε ξανά πολιτείες, κάποιες πολύ πιο σύντομα από ό,τι άλλες.
Ορισμένες πολιτείες μάλιστα θα μπορέσουν να επανέλθουν στην ομαλότητα πριν από την προθεσμία της 1ης Μαΐου.
Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί, όλοι μας» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος αναμένεται να έχει τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των 50 Πολιτειών προκειμένου να τους ανακοινώσει το πρόγραμμα του για το πώς θα γίνει η μετάβαση στην επόμενη ημέρα και το πώς θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία.
Την ίδια στιγμή πάντως και οι κυβερνήτες μιας σειράς Πολιτειών προετοιμάζουν τους πολίτες τους για την επόμενη ημέρα, συνιστώντας τους ότι για να μετακινούνται σε δημόσιους χώρους θα πρέπει να φορούν μάσκες.
«Εάν πρόκειται να βγείτε σε δημόσιους χώρους και δεν μπορείτε να κρατήσετε τις αποστάσεις της κοινωνικής αποστασιοποίησης, τότε θα πρέπει να έχετε μάσκα και να την φοράτε» ανέφερε ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, ενώ αντίστοιχες οδηγίες έδωσαν τις προηγούμενες ημέρες και οι κυβερνήτες του Νιου Τζέρσι και του Λος Άντζελες.
«Θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αλλά αυτή θα είναι μια νέα κανονικότητα» υποστήριξε ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ, Ned Lamont, αναφερόμενος στην χρήση μάσκας.

www.worldenergygnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης