Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επεκτείνει την προστασία της Citgo από τους πιστωτές της PDVSA

tags :
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επεκτείνει την προστασία της Citgo από τους πιστωτές της PDVSA
Η PDVSA δεσμεύτηκε ότι το μερίδιο της πλειοψηφίας στη μητρική εταιρεία Citgo αποτελεί εγγύηση για το ομόλογο της για το 2020, το οποίο είναι τώρα σε αδυναμία πληρωμή

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επέστρεψε την Παρασκευή 10.3.2020 μέτρο που εμποδίζει τους πιστωτές της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petroleos de Venezuela (PDVSA) να παρακρατούν μετοχές της μητρικής εταιρείας Citgo, θυγατρική της PDVSA, μέχρι τον Ιούλιο.

Η PDVSA δεσμεύτηκε ότι το μερίδιο της πλειοψηφίας στη μητρική εταιρεία Citgo αποτελεί εγγύηση για το ομόλογο της για το 2020, το οποίο είναι τώρα σε αδυναμία πληρωμής.
Όμως, το διυλιστήριο βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο της αμερικανικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, η οποία ώθησε την Ουάσινγκτον να εμποδίσει τους πιστωτές να καταλάβουν το διυλιστήριο για να εισπράξουν το χρέος.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, αναγνώρισε τον Juan Guaido, τον ηγέτη της αντιπολιτευόμενης Εθνικής Συνέλευσης, ως το νόμιμο ηγέτη της Βενεζουέλας και επέβαλε κυρώσεις στην κυβέρνηση του σοσιαλιστικού προέδρου Nicolas Maduro. Ωστόσο, ο Maduro παραμένει στην εξουσία και είναι υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της PDVSA στη Βενεζουέλα.

Ένα προηγούμενο μέτρο για την προστασία της Citgo από την κατάσχεση είχε οριστεί να λήγει στις 22 Απριλίου.

Ο Maduro καταγγέλει ως παράνομες τις  κυρώσεις των ΗΠΑ και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να «κλέψει» το Citgo.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης