Αναλύσεις

Γ. Σταθάκης: ΝΟΜΕ και πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ τα ενεργειακά θέματα της διαπραγμάτευσης

Γ. Σταθάκης: ΝΟΜΕ και πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ τα ενεργειακά θέματα της διαπραγμάτευσης
Σχετικά με την πρόοδο της Οικονομίας, ο ΥΠΕΝ τόνισε ότι το 2016 αντί για συρρίκνωση είχαμε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% και πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη 2,3% φέτος
Στις δημοπρασίες ενέργειας, για τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά, και στην πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, μετά τη μη επίτευξη συμφωνίας με τους Αζέρους, επικεντρώνονται οι συζητήσεις σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κομμάτι της διαπραγμάτευσης, τονίζει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, σήμερα  στα "ΝΕΑ", και σε ερώτηση σχετικά με το αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις ως προς τα ενεργειακά θέματα ή υπάρχουν εκκρεμότητες, ο ΥΠΕΝ ανέφερε:
"Η διαπραγμάτευση, σχετικά με τα ενεργειακά θέματα αφορά δύο θέματα: τις δημοπρασίες ενέργειας, μέσω των οποίων προχωρά ο περιορισμός του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά, και την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ μετά τη μη επίτευξη συμφωνίας με τους Αζέρους. Πρόκειται κυρίως για τεχνικά ζητήματα-για τις λεπτομέρειες που θα προσδιοριστούν μόλις υπάρξει πολιτική συμφωνία".
Σε ερώτηση για το τί θα γίνει με το 17% της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, ο κ.Σταθάκης περιορίστηκε να πει ότι τα ζητήματα που συζητιούνται με τους θεσμούς είναι τα δύο ζητήματα που προανέφερε (ΝΟΜΕ και ΔΕΣΦΑ).
Σχετικά με την πρόοδο της Οικονομίας, ο ΥΠΕΝ τόνισε ότι το 2016 αντί για συρρίκνωση είχαμε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% και πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη 2,3% φέτος.
"Ακόμη και ο κ.Τόμσεν ένιωσε την ανάγκη να αναφερθεί σε επικείμενη ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ", είπε μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΝ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης