Ενέργεια

ΛΑΡΚΟ: Απόφαση του Εφετείου για την υπαγωγή σε ειδική εκκαθάριση

ΛΑΡΚΟ: Απόφαση του Εφετείου για την υπαγωγή σε ειδική εκκαθάριση
Όπως είχε γράψει το worldenergynews, η αίτηση υπαγωγής εκδικάστηκε τη Τρίτη (25/2)
Εκδόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την υπαγωγή της ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης.
Όπως είχε γράψει το worldenergynews, η αίτηση υπαγωγής εκδικάστηκε την Τρίτη (25/2) με την υποβολή του πλήρους φακέλου που συνέταξαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Και αυτό γιατί στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει τη διαδικασία με τάχιστες διαδικασίες, και εντός του χρονοδιάγραμματος που προβλέπει η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «ξαφνικού θανάτου» της βιομηχανίας.

Η απόφαση του Εφετείου ανοίγει το δρόμο για τον ορισμό Ειδικού Εκκαθαριστή, κάτι που αναμένεται εντός Μαρτίου.Με την τοποθέτησή του, εντός προκαθορισμένων προθεσμιών θα προχωρήσει στην καταγραφή του συνόλου του ενεργητικού και παθητικού της επιχείρησης και θα μειώσει το μισθολογικό κόστος. Ταυτόχρονα θα γίνει η προσφυγή στη διαιτησία για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΛΑΡΚΟ όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εργοστασίου της Λάρυμνας.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης