Τελευταία Νέα

Στα 110 GW θα ανέλθουν το 2020 οι παγκόσμιες προσθήκες ηλιακής ενέργειας σύμφωνα με έκθεση της S & P Global Platts Analytics

tags :
Στα 110 GW θα ανέλθουν το 2020 οι παγκόσμιες προσθήκες ηλιακής ενέργειας σύμφωνα με έκθεση της S & P Global Platts Analytics
Η Κίνα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά τόσο από πλευράς εγχώριων εγκαταστάσεων όσο και κατασκευής, ανέφερε η έκθεση

Στα 110 GW προβλέπει έκθεση της S & P Global Platts Analytics, να φτάσουν οι παγκόσμιες προσθήκες το 2020 σε σύγκριση με το 2019.
Ειδικότερα, αναλύοντας περίπου 60 GW ηλιακών δημοπρασιών το 2019, η έκθεση βάζει τον σταθμισμένο μέσο όρο των αποτελεσμάτων γύρω στα μέσα 40 δολ / MWh, με "προσοχή που απαιτείται" όταν εξετάζονται χαμηλές προσφορές, εν μέσω σημείων "έντονου ανταγωνισμού μεταξύ προγραμματιστών" για έργα κοινής ωφέλειας.
Η Κίνα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά τόσο από πλευράς εγχώριων εγκαταστάσεων όσο και κατασκευής, ανέφερε η έκθεση.
Μάλιστα, το περασμένο έτος οι εγκαταστάσεις υποχώρησαν κατά 30 GW μετά την ανακοίνωση σημαντικών περικοπών των επιδοτήσεων τον Μάιο του 2018, αλλά αυξήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, με ισχύ 14 GW που προστέθηκε το τελευταίο τρίμηνο.
Παράλληλα, ισχυρή θα είναι η άνοδος της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, παρά τις συντηρητικές προβλέψεις. Η αυξανόμενη τάση των δημοπρασιών, το ενδιαφέρον για συμφωνίες αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας με τη μορφή PPA, δημιούργησαν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την «ηλιακή αναγέννηση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης