Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων ντίζελ και βενζίνης μέχρι το 2035 σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων ντίζελ και βενζίνης μέχρι το 2035 σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η Δανία πρότεινε επίσης τη σταδιακή κατάργηση των πωλήσεων πετρελαιοειδών και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων το 2030

Ένα τέλος αναμένεται να βάλει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στην πώληση νέων οχημάτων ντίζελ και βενζίνης μέχρι το 2035, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC.

Ειδικότερα, τα σχέδια γνωστοποιήθηκαν σήμερα και υπόκεινται σε διαβούλευση, περιλαμβάνοντας  και υβριδικά οχήματα. Οι αρχές της Βρετανίας δήλωσαν στο παρελθόν ότι η πώληση καινούργιων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα έληγε το 2040.

Ο κ. Grant Shapps, γενικός γραμματέας του υπουργείου μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η εύκολη κατοχή ενός ηλεκτρικού οχήματος  ισχυριζόμενος ότι το 2019 πωλήθηκε ένα "ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε 15 λεπτά."

«Θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο από ποτέ. Γι 'αυτόν τον λόγο, προωθούμε τον ήδη φιλόδοξο στόχο μας να σταματήσουμε την πώληση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών» πρόσθεσε.

Ηλεκτρικά οχήματα και κατακόρυφη άνοδος

Οι εγγραφές ηλεκτρικών οχημάτων στη Βρετανία αυξήθηκαν σε 37.850 το 2019, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Εταιρείας Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και Εμπόρων. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 144% σε σύγκριση με το 2018, όταν καταγράφηκαν 15.510.Αν και η αύξηση αυτή είναι ενθαρρυντική για τους υποστηρικτές των οχημάτων με χαμηλές και μηδενικές εκπομπές, το μερίδιο αγοράς για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία το 2019 ήταν μόλις 1,6%, ενώ τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα είχαν μερίδιο 4,2%. Στο άλλο άκρο του φάσματος, η βενζίνη είχε μερίδιο αγοράς 64,8%, ενώ το μερίδιο του πετρελαίου ντίζελ ήταν 25,2%.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πολλές χώρες που θέλουν να σταματήσουν την πώληση οχημάτων βενζίνης και ντίζελ. Στις αρχές Ιανουαρίου, η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για απαγόρευση της πώλησης "αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων" έως το έτος 2030, ενώ η Δανία πρότεινε επίσης τη σταδιακή κατάργηση των πωλήσεων πετρελαιοειδών και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης