Ενέργεια

Οι πωλήσεις της Τesla υπερέβησαν τους στόχους το τελευταίο 3μηνο - «Αγκάθι» το Autopilot

tags :
Οι πωλήσεις της Τesla υπερέβησαν τους στόχους το τελευταίο 3μηνο - «Αγκάθι» το Autopilot
Οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί ασφαλείας λένε ότι μια σειρά από τροχαία με Tesla εγείρει σοβαρά ερωτήματα
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Tesla για το τελευταίο τρίμηνο, ο όγκος των πωληθέντων οχημάτων της ήταν 112.000 τεμάχια έναντι 103.679 που υπολόγιζαν οι αναλυτές.
Παράλληλα ανησυχίες για τον αυτόματο πιλότων των αυτοκινήτων της Tesla S, εκφράζουν οι ειδικοί, έπειτα από τα τρία τροχαία που σημειώθηκαν με οχήματα της εταιρείας.
Και όλα αυτά λίγους μήνες αφότου, ο CEO της Tesla, Elon Musk φρόντισε για την προώθηση των αυτοδηγούμενων οχημάτων στην αγορά, όπως αναμεταδίδει το Guardian.
Ειδικότερα, την περασμένη Κυριακή, το Tesla Model S εξετράπη της πορείας του από έναν αυτοκινητόδρομο στην Καλιφόρνια με μεγάλη ταχύτητα, παραβίασε ένα κόκκινο φανάρι και έπεσε πάνω σε άλλο όχημα, σκοτώνοντας δύο άτομα.
Την ίδια ημέρα, ένα μοντέλο Tesla 3 έπεσε πάνω σε σταθμευμένο πυροσβεστικό όχημα σε αυτοκινητόδρομο της Ιντιάνα, σκοτώνοντας έναν επιβάτη στο Tesla. Και στις 7 Δεκεμβρίου, ακόμα ένα όχημα της εταιρείας χτύπησε περιπολικό της αστυνομίας σε αυτοκινητόδρομο του Κοννέκτικατ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς σε αυτή την περίπτωση.

Τα ερωτήματα

Οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί ασφαλείας λένε ότι μια σειρά από τροχαία με Tesla εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το εάν οι οδηγοί γίνονται υπερβολικά εξαρτημένοι από την τεχνολογία και αν η εταιρεία κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει ότι οι οδηγοί συνεχίζουν να προσέχουν στο τιμόνι.
Ορισμένοι επικριτές υποστηρίζουν πως έχει έρθει η ώρα να επιβληθούν περιορισμοί και αυστηρότεροι έλεγχοι στα αυτοκίνητα της εταιρείας.
Κατά πόσο ευθύνονται τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης ή πρόκειται για ανθρώπινο λάθος εξετάζει η υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων.
 
34566

Η σύσταση της Tesla στους οδηγούς και ο ρόλος του Autopilot

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla συστήνει στους οδηγούς να μην αφήνουν ποτέ τα χέρια από το τιμόνι, ακόμα και με τη χρήση του Autopilot, ενώ διευκρινίζει ότι η χρήση του συστήματος δεν αναιρεί την ανθρώπινη παρέμβαση.
H υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων έχει ζητήσει από την Tesla να απενεργοποιήσει το Autopilot σε όσα μοντέλα της το διαθέτουν, έως ότου προχωρήσει στην υιοθέτηση δικλείδων ασφαλείας στο σύστημα, με σκοπό να αποφεύγονται τα παραπάνω φαινόμενα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης