Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020 η έκδοση ομολόγου από τη ΔΕΗ

tags :
Μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020 η έκδοση ομολόγου από τη ΔΕΗ
Το ικανοποιητικό επιτόκιο φαίνεται να «περνά» από την αποτύπωση του θετικού αντίκτυπου των πρόσφατων μέτρων στα αποτελέσματα της εταιρείας
Για μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020 μεταθέτει η ΔΕΗ την έκδοση ομολόγου.
Η επιδίωξη της διοίκησης της εταιρίας για την έξοδό της στις αγορές νωρίτερα φρέναρε μετά τις πρώτες επαφές που είχε με τις τράπεζες, στις οποίες διαπιστώθηκε ότι δύσκολα θα πετύχει ικανοποιητικό επιτόκιο, αφού ο θετικός αντίκτυπος των μέτρων που ελήφθησαν τον Σεπτέμβριο δεν έχει αποτυπωθεί στα αποτελέσματα της εταιρίας.
Οι τράπεζες, σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, αναμένουν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020, βάσει των οποίων θα μπορούν να κάνουν μια σαφή εκτίμηση για την διαμόρφωσή τους στο τέλος της χρονιάς. Στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα αποτυπωθεί το μέγεθος της επίπτωσης από την αύξηση των τιμολογίων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ ο ισολογισμός της εταιρίας ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2018 θα επωφεληθεί με ένα ποσό της τάξης των 120 εκατ. ευρώ από την αύξηση των τιμολογίων, ενώ το 2020 οι αλλαγές στα τιμολόγια θα φέρουν αυξημένα έσοδα κατά 532 εκατ. ευρώ.

Μη πιεστική η έξοδος στις αγορές

Το γεγονός πάντως το 2020 δεν υπάρχουν λήξεις δανείων και άρα ανάγκη αναχρηματοδότησης δεν καθιστά για τη διοίκηση της ΔΕΗ πιεστική την έκδοση ομολόγου.
Η προσπάθεια εκ νέου πρόσβασης στις αγορές συνδέεται κυρίως με την αξιοποίηση της θετικής συγκυρίας αποκλιμάκωσης των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού δημοσίου σε συνδυασμό βεβαίως με τα μέτρα διάσωσης και εξυγίανσης της εταιρίας που ελήφθησαν.
Εκτίμηση της διοίκησης της ΔΕΗ είναι ότι όσο προχωράει η εξυγίανση ενισχύεται ο στόχος για εξασφάλιση ενός καλύτερου επιτοκίου.
Έτσι η διαδικασία προετοιμασίας για την εκ νέου πρόσβασή της στις αγορές θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, κάπου μέσα στον Απρίλιο, με στοχευμένες παρουσιάσεις σε θεσμικούς επενδυτές.
 
www.worldenergynews.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης