Ηλεκτρισμός

RTE κατά απεργών για τις διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια στη Γαλλία

tags :
RTE κατά απεργών για τις διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια στη Γαλλία
Η εταιρεία θα προχωρήσει σε πειθαρχικές διαδικασίες μετά τα  μπλακ- άουτ στην περιοχή Gironde και στις πόλεις Ναντ, Λυών και Ορλεάνη
Η γαλλική εταιρεία διαχείρισης ηλεκτρικών δικτύων RTE ανακοίνωσε την Τρίτη 17/12/2019 ότι ορισμένοι υπάλληλοί του προχώρησαν σε διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια στη Γαλλία, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για το σχέδιο του Προέδρου Emmanuel Macron για την μεταρρύθμιση των συντάξεων.
Η RTE, μια μονάδα ελεγχόμενης από την EDF, επεσήμανε ότι θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες μετά από την διακοπή ρεύματος στην περιοχή Gironde και στις πόλεις Ναντ, Λυών και Ορλεάνη.
"Η εταιρεία καταδικάζει σθεναρά τις πράξεις δολιοφθοράς που παρατηρήθηκαν στο ηλεκτρικό δίκτυο που προκάλεσαν διακοπή ρεύματος", ανέφερε ο φορέας εκμετάλλευσης σε ανακοίνωση.
Ερωτώμενος νωρίτερα σχετικά με τα μπλακ- άουτ ο Philippe Martinez, επικεφαλής της ένωσης CGT, δήλωσε στα γαλλικά ΜΜΕ ότι τα μέλη του δεν διέκοψαν σκόπιμα την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά, αλλά μερικές φορές στοχεύουν σε δημόσια κτίρια και μεγάλες επιχειρήσεις.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης