Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κατά 50% έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό έργο της Iberdrola στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κατά 50% έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό έργο της Iberdrola στο Ηνωμένο Βασίλειο
H Iberdrola μέσω της θυγατρικής της ScottishPower Renewables, έχει ήδη εγκαταστήσει 51 από τις 102 ανεμογεννήτριες που θα εξοπλίσουν αυτήν την πρωτοποριακή μονάδα
Το 50% του υπεράκτιου αιολικού πάρκου East Anglia One στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής από την Iberdrola που «τρέχει» το έργο.
Μόλις ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία το α’ 6μηνο του 2020, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα του είδους στον κόσμο.
Ειδικότερα, η Iberdrola μέσω της θυγατρικής της ScottishPower Renewables, έχει ήδη εγκαταστήσει 51 από τις 102 ανεμογεννήτριες που θα εξοπλίσουν αυτήν την πρωτοποριακή μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της οποίας η χωρητικότητα που φτάνει τα 714 MW θα προμηθεύσει με ηλεκτρική ενέργεια 630.000 νοικοκυριά.
Παράλληλα, η επένδυση ύψους 2.500 εκατομμυρίων λιρών που καλύπτει έκταση περίπου 300 χιλιομέτρων και ισοδυναμεί με 40.000 γήπεδα ποδοσφαίρου, αποτελεί την μεγαλύτερη πρωτοβουλία που ανέλαβε στον τομέα των ΑΠΕ ισπανική εταιρεία.
Η κατασκευή του East Anglia One εξυπηρετεί την ενίσχυση της νεοσύστατης υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας στην Ευρώπη, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.300 ανθρώπους σε διάφορες χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Κάτω Χωρών ή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Τέλος, η πρωτοποριακή και αποφασιστική δέσμευση της Iberdrola για την παραγωγή αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα θα εδραιωθεί τα επόμενα χρόνια χάρη σε ένα χαρτοφυλάκιο έργων που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης