Προμήθεια ανεμογεννητριών από την Vestas για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Νέας Ζηλανδίας

Προμήθεια ανεμογεννητριών από την Vestas για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Νέας Ζηλανδίας
Η ισχύς θα φτάσει τα 222 MW και θα καταστεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Νέα Ζηλανδία
Κατά 103 MW θα αυξηθεί η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του αιολικού πάρκου Turitea που ανήκει στην εταιρεία ενέργειας Mercury της Νέας Ζηλανδίας, μετά την «παρέμβαση» της Vestas.
Η ισχύς θα φτάσει τα 222 MW και θα καταστεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Νέα Ζηλανδία.
Η Vestas θα προμηθεύσει το έργο με 27 πλέον ανεμογεννήτριες τύπου V112-3.45 MW που διατίθενται σε 3,8 MW Power Optimized Mode. Παράλληλα, έχουν γίνει σημαντικές βελτιστοποιήσεις στα τεχνικά σημεία των στροβίλων, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή ενέργειας. Επίσης, το αιολικό πάρκο Turitea θα αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύ της Vestas στη Νέα Ζηλανδία στα 568 MW.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο με τη Vestas, καλύπτοντας και τις 60 ανεμογεννήτριες. Η πλήρης ανάπτυξη του αιολικού πάρκου Turitea θα προσφέρει στη Νέα Ζηλανδία πιο προσιτή και βιώσιμη ανανεώσιμη ενέργεια» τόνισε ο Fraser Whineray, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercury.
Από πλευράς Vestas, o πρόεδρος της εταιρείας, Clive Turton υπογράμμισε πως: «Η Vestas συμμερίζεται τη δέσμευση της Mercury για ένα βιώσιμο μέλλον και είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη σχέση μας με το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Νέας Ζηλανδίας. Η συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική μας θέση στην αγορά της Νέας Ζηλανδίας, θα επεκτείνει το αποτύπωμα των υπηρεσιών μας και θα δημιουργήσει τοπικές θέσεις εργασίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης