Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Συμφωνία Γαλλίας – Κίνας για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ

Συμφωνία Γαλλίας – Κίνας για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ
Τη λύπη του για την απόφαση του προέδρου Trump εξέφρασε ο Emmanuel Macron
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα υπογράψουν αύριο Τετάρτη συμφωνία στις διατυπώσεις της οποίας συμπεριλαμβάνεται η διαπίστωση ότι η συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι «μη αναστρέψιμη», δήλωσε αξιωματούχος προσκείμενος στη γαλλική προεδρία υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, με την οποία καθίσταται γνωστό ότι υπέβαλε τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού, κάνοντας το πρώτο βήμα σε μια επίσημη διαδικασία διάρκειας ενός έτους για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το διεθνές αυτό πλαίσιο πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Σε δηλώσεις του ο Γάλλος αξιωματούχος μετέφερε τη λύπη του Em. Macron για την απόφαση αυτή των ΗΠΑ.
«Λυπούμαστε για την επισημοποίηση της αμερικανικής αποχώρησης , που κάνει ακόμη πιο απαραίτητη τη γαλλοκινεζική συνεργασία για το κλίμα και την υπεράσπιση της βιοποικιλότητας.
Το κείμενο που θα υπογραφτεί αύριο συμπεριλαμβάνει μια παράγραφο η οποία αναφέρεται στο ότι η συμφωνία του Παρισιού δεν είναι αναστρέψιμη» ανέφερε ο Γάλλος αξιωματούχος.
Σημειώνεται πως Macron και Xi Jinping θα έχουν αύριο Τετάρτη 6/11 επίσημη συνάντηση στο Πεκίνο.
Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, στη Σαγκάη.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης