Ηλεκτρισμός

Επιτροπή έκτακτης ανάγκης θα διερευνήσει την υπόθεση του μπλακ - άουτ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επιτροπή έκτακτης ανάγκης θα διερευνήσει την υπόθεση του μπλακ - άουτ στο Ηνωμένο Βασίλειο

H διακοπή ρεύματος την περασμένη Παρασκευή οδήγησε σε χάος ολόκληρη τη Βρετανία και άφησε σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια χωρίς ενέργεια

Eπιτροπή έκτακτης ανάγκης θα διερευνήσει τι προκάλεσε διακοπή ρεύματος την περασμένη Παρασκευή που οδήγησε σε χάος ολόκληρη τη Βρετανία και άφησε σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια χωρίς ενέργεια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα και θα εξετάσει τις αιτίες της διακοπής λειτουργίας και εάν τηρήθηκαν οι σωστές διαδικασίες, καθώς και εάν απαιτούνται βελτιώσεις στο μέλλον.
Η διακοπή την Παρασκευή το βράδυ οδήγησε σε δύο από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Λονδίνου να κλείσουν σε ώρες αιχμής, καθώς οι υπηρεσίες ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν.
Η επιτροπή θα ανακοινώσει τα αρχικά ευρήματά της σε πέντε εβδομάδες και θα υποβάλει πλήρη έκθεση εντός 12 εβδομάδων.
Παράλληλα θα συμπληρωθεί από μια έρευνα που η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας, Ofgem, διεξάγει για το πώς η National Grid ανταποκρίθηκε στην διακοπή.
"Η National Grid έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τη μεταβλητότητα της αιολικής ενέργειας, μια καθαρή και ανανεώσιμη πηγή στην οποία η κυβέρνηση επενδύει καθώς εργαζόμαστε για να καταστήσουμε μια καθαρή οικονομία μηδενικών εκπομπών έως το 2050", δήλωσε ο επιχειρηματίας Andrea Leadsom.
"Το περιστατικό της Παρασκευής αποδεικνύει ωστόσο την ανάγκη να έχουμε ένα διαφορετικό μίγμα ενέργειας", πρόσθεσε.
Η National Grid, ανακοίνωσε ότι οι περικοπές ρεύματος έγιναν μετά από ένα σπάνιο και ασυνήθιστο ζήτημα που είχε οδηγήσει στην σχεδόν ταυτόχρονη απώλεια της παραγωγής από δύο γεννήτριες.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης