Τελευταία Νέα

Κίνα: Αύξηση παραγωγής και εξαγωγών εξοπλισμού ηλιακής ενέργειας

Κίνα: Αύξηση παραγωγής και εξαγωγών εξοπλισμού ηλιακής ενέργειας

Τα συνολικά έσοδα από τον τομέα της ηλιακής ενέργειας αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο στα 10,6 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο

Η παραγωγή εξοπλισμού ηλιακής ενέργειας της Κίνας αυξήθηκε ραγδαία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους παρά τη μείωση των νέων project, με  το μεγαλύτερο μέρος να εξάγεται, ανακοίνωσε την Πέμπτη 25/7/2019 ο σύνδεσμος βιομηχάνων.
Η Κίνα έθεσε σε λειτουργία λιγότερα από 12 gigawatts νέας ηλιακής ισχύος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σύγκριση με τα 24 GW την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η China Photovoltaic Industry Association (CPIA).
Η παραγωγή ηλιακών κυλίνδρων αυξήθηκε κατά 26% την ίδια περίοδο σε 63 GW, η παραγωγή ηλιακών κυψελών αυξήθηκε κατά 31% στα 51 GW και η παραγωγή των μονάδων αυξήθηκε κατά 12% στα 47 GW.
Τα συνολικά έσοδα από τον τομέα της ηλιακής ενέργειας αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο στα 10,6 δισ. Δολάρια το πρώτο εξάμηνο, ενώ οι αποστολές πλακιδίων ξεπερνούν ήδη το σύνολο του 2018, δήλωσε ο Wang Bohua, Αντιπρόεδρος της CPIA.
Οι κυριότερες αγορές της Κίνας ήταν στην Ευρώπη, με τις παραδόσεις στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Ουκρανία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία και το Βέλγιο να αυξάνονται. Οι αποστολές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν μόλις στο 0,1% των συνολικών πωλήσεων, δήλωσε ο Wang.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης