Απόψεις

R. Poti (Edison): Η Ελλάδα χάνει χρόνο με τη μη εφαρμογή του target model

tags :
R. Poti (Edison): Η Ελλάδα χάνει χρόνο με τη μη εφαρμογή του target model
Ο κ. Roberto Poti μίλησε επίσης για το ζήτημα της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη
«Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ελλάδα. Και θα θέλουμε πολύ περισσότερο εάν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας» τόνισε από το βήμα του Economist ο ανώτερος σύμβουλος διευθύνοντος συμβούλου της Edison Roberto Poti, ο οποίος σχολίασε ότι η Ελλάδα χάνει χρόνο με τη μη εφαρμογή του target model και η καθυστέρηση τη βγάζει εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.
Ο κ. Poti δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι στην 20ετή παρουσία της εταιρείας του στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα ΕΛΠΕ και την ίδρυση της Elpedisοn, έχει κάνει πρόταση η ΔΕΗ να ασχοληθεί με τη βασική της δραστηριότητα αλλά μετά και την ψήφιση του νόμου για τη «μικρή» ΔΕΗ δεν έγινε κάποια κίνηση για αναδιάρθρωση.
Ο κ. Roberto Poti μίλησε επίσης για το ζήτημα της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη, τονίζοντας ότι «ο λιγνίτης είναι πολιτικό ζήτημα όχι επιχειρηματικό και ως τέτοιο πρεπει να αντιμετωπιστεί», υπενθυμίζοντας τους στόχους που έχουν τεθεί από την ΕΕ, σε συνέχεια της συμφωνίας των Παρισίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης