Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

«Level up» για τους σταθμούς φόρτισης οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Level up» για τους σταθμούς φόρτισης οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο
H βρετανική κυβέρνηση προτίθεται να χρηματοδοτήσει περί τα 12 projects
Περί τα 32 εκατ. λίρες για τη μετατροπή των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει να επενδύσει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (9/7) το Τμήμα Μεταφορών της χώρας.
Ειδικότερα, η βρετανική κυβέρνηση προτίθεται να χρηματοδοτήσει περί τα 12 projects, τα οποία αφορούν ηλιακά και υπόγεια συστήματα φόρτισης.
Πέρα από αυτά τα συστήματα και τις αντίστοιχες καινούργιες υποδομές που θα δημιουργηθούν, το επενδυτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη φορτιστών κατά μήκος των οδικών αξόνων έτσι ώστε να μπορούν οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων να τα φορτίζουν με χαμηλό κόστος και κατά τις βραδινές ώρες.
«Η διασφάλιση των υποδομών φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι αξιόπιστη και καινοτόμα. Ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά στη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, ο αριθμός των οποίων αυξάνονται σταδιακά στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου» όπως σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών Michael Ellis.
H χρηματοδότηση του προγράμματος δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί στο σύνολό της από την κυβέρνηση, η οποία στοχεύει να θέσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην πρωτοπορία του σχεδιασμού και της κατασκευής οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα φιλοδοξεί να οδηγήσει έως το 2040 στην παραγωγή αυτοκίνητων και φορτηγών οχημάτων με μηδενικές εκπομπές.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης