Φυσικό Αέριο

Κατά 44% αυξήθηκαν τα κέρδη της Gazprom το α' τρίμηνο του 2019

Κατά 44% αυξήθηκαν τα κέρδη της Gazprom το α' τρίμηνο του 2019
Οι πωλήσεις αντιπροσωπεύουν πάνω από το 5% του ετήσιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων
Κατά 44% αυξήθηκαν τα κέρδη της ρωσικής Gazprom το α’ τρίμηνο του 2019, λόγω της ανόδου των τιμών φυσικού αερίου και των εξαγωγών της.
Όπως αναμεταδίδει το reuters, η ελεγχόμενη από το κράτος εταιρεία είναι το λίκνο της οικονομίας της Ρωσίας βασιζόμενη σε βασικά προιοντα και με τις πωλήσεις της που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 5% του ετήσιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Από την πλευρά του, ο Alexander Ivannikov επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Gazprom, είπε σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές την Πέμπτη ότι η εταιρεία εργαζόταν σε μια νέα πολιτική μερίσματος που αναμένεται να εγκριθεί φέτος.
Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom συνήθως βασίζει την πληρωμή μερισμάτων στο καθαρό εισόδημα σύμφωνα με τα ρωσικά λογιστικά πρότυπα, τα οποία θεωρούν συνήθως τη μητρική εταιρεία, λέγοντας ότι πρέπει επίσης να χρηματοδοτήσει επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων σε νέους αγωγούς προς την Ευρώπη και την Κίνα.
Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό υποστηρίξει ότι η εταιρεία πρέπει να πληρώσει το 50% του καθαρού εισοδήματός της σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τα έσοδα από θυγατρικές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης