Τελευταία Νέα

Έτος ρεκόρ το 2019 για την αγορά των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην Ευρώπη

Έτος ρεκόρ το 2019 για την αγορά των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην Ευρώπη
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για φωτοβολταϊκά θα επανέλθει στα επίπεδα του 2012
Αύξηση θα σημειώσουν φέτος οι ηλιακές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη σύμφωνα με την IHS Markit, με τον Edurne Zoco να εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος.
«Στην ατζέντα πολλών κυβερνήσεων, εταιρειών και άλλων θεσμικών οργάνων βρίσκεται η ενεργειακή μετάβαση. Οι επιχειρήσεις επενδύουν στη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την ηλιακή ενέργεια να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψηφιοποίηση του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας», αναμεταταδίδει το PV Europe.
Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων θα επανέλθουν σε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης με όγκο ρεκόρ που θα εγκατασταθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Αυτό το έτος θα είναι το πρώτο έτος από το 2011 ότι οι ετήσιες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις θα αυξηθούν και στις έξι παγκόσμιες περιοχές. Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αμερική, η Νότια και Κεντρική Αμερική, η Αφρική και η Ασία-Ειρηνικός θα συμβάλουν στο 18% σε ετήσια βάση.
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για φωτοβολταϊκά θα επανέλθει στα επίπεδα του 2012. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να ανακτά το έδαφος ως φωτοβολταϊκή αγορά το 2019 Στις αρχές του 2019, περισσότερα από 40 GW φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ευρώπη άνω των 100 κιλοβάτ (kW) ήταν ηλικίας άνω των έξι ετών. Το κόστος τεχνολογίας μειώθηκε δραματικά από τότε που ολοκληρώθηκαν αυτές οι εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα η αναβάθμιση των παλαιότερων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων να βελτιώσουν την απόδοση τους και η απόδοση των επενδύσεων γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης