Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Επέκταση της Saudi Aramco στην ηλεκτροκίνηση - Συμφωνία με την Air Products για την κατασκευή του 1ου σταθμού τροφοδοσίας αυτοκινήτων με υδρογόνο

Επέκταση της Saudi Aramco στην ηλεκτροκίνηση - Συμφωνία με την Air Products για την κατασκευή του 1ου σταθμού τροφοδοσίας αυτοκινήτων με υδρογόνο
O σταθμός αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2019
Συμφωνία υπέγραψε η Saudi Aramco με την αμερικανική αεροπορική εταιρία Air Products για την από κοινού κατασκευή του πρώτου σταθμού τροφοδοσίας οχημάτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στη Σαουδική Αραβία.
«Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών θα συνδυάσει την τεχνολογική τεχνογνωσία και την εμπειρία της Air Products στον τομέα του υδρογόνου με τη βιομηχανική εμπειρία, τις εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες Ε & Α της Saudi Aramco» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Ο Ahmad O. Al Khowaiter, επικεφαλής της τεχνολογίας της Saudi Aramco, δήλωσε ότι τα κυψέλες καυσίμου υδρογόνου προσφέρουν ένα αποτελεσματικό μέσο για την ηλεκτροκίνηση των μεταφορών, διατηρώντας παράλληλα εύκολα, πέντε λεπτά ανεφοδιασμού και μακρά σειρά οδήγησης.

"Η χρήση υδρογόνου που παράγεται από πετρέλαιο ή αέριο στα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία να επεκταθεί η χρήση του πετρελαίου στις καθαρές μεταφορές", πρόσθεσε.
Ο σταθμός θα βρίσκεται στο χώρο του Τεχνολογικού Κέντρου Air Products στο Επιστημονικό Πάρκο Dhahran Techno Valley και αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης