Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Συγχωνεύεται ο στόλος τάνκερ των Capital Product ( Μαρινάκης) και Diamond S ( W.Ross )

Συγχωνεύεται ο στόλος τάνκερ των Capital Product ( Μαρινάκης) και Diamond S ( W.Ross )
Η νέα εταιρεία θα αριθμεί 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών
Σε συμφωνί ήλθαν η Capital Product Partners του Ευάγγελου Μαρινάκη και η Diamond S Shipping του Wilbur Ross, Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, για τη συγχώνευση των στόλων των τάνκερ.
Η συναλλαγή αποτιμάται στα 1,65 δισ. δολάρια, αλλά προκαλεί εντύπωση ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κάποιος τα στοιχεία της Diamond S.
Βέβαια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Capital Product Partners, εισηγμένη στον Nasdaq, προχωρά στη συνένωση μέρους του στόλου των δεξαμενόπλοιών της, που αριθμεί συνολικά 25 πλοία, με τον στόλο της Diamond S Holdings, δημιουργώντας μια εταιρεία που θα αριθμεί 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών.
Οι μέτοχοι της Capital Product Partners θα λάβουν premium περίπου 11% της καθαρής αξίας του στόλου, δεδομένου ότι η συγχώνευση αυτή επιτρέπει στην Diamond S, η οποία βρίσκεται υπο την διαχείριση της εταιρείας του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, WR Ross & Co, να εισαχθεί άμεσα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).
Η νέα εταιρεία αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο Craig Stevenson, διευθύνων σύμβουλος της DSS Holdings, ανέφερε ότι η "εταιρεία μας είναι στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσει με την CPLP μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς δεξαμενόπλοιων στον κόσμο.
Η συναλλαγή αυτή θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους, υψηλότερης ποιότητας στόλους και τις καλύτερες κεφαλαιοποιημένες επιχειρήσεις ναυτιλίας στην αγορά.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο μοναδικός συνδυασμός θα δημιουργήσει σημαντική αξία για τους μετόχους, χρησιμοποιώντας την ταμειακή μας ροή για να επενδύσουμε στην επιχείρηση μέσω εξαγορών και να επιστρέψουμε το κεφάλαιο πίσω στους μετόχους μας".
Από τη μεριά του, ο Γεράσιμος (Jerry) Καλογηράτος, Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital GP LLC, δήλωσε ότι "είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συναλλαγή, η οποία αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα για τη δημιουργία αξίας για τους μεριδιούχους μας, καθώς αναμένουμε ότι το άθροισμα των μεριδίων μετά από αυτή τη συναλλαγή θα υπερβεί την τρέχουσα αποτίμηση μετοχών της CPLP, η οποία συνεπάγεται ένα premium περίπου 10,8% για την DSS Holdings.
Η συναλλαγή αυτή επιτρέπει επίσης στην CPLP να αναμορφώσει τις δραστηριότητές της με ένα σύγχρονο στόλο που έχει ενα μέση διάρκεια ναύλωσης 5,3 ετών, παρέχοντας στους μεριδιούχους της μεγαλύτερη σταθερότητα και ορατότητα των ταμειακών ροών.
Μετά τη συναλλαγή, πιστεύουμε ότι θα είμαστε μοναδικά τοποθετημένοι για να αυξήσουμε ξανά τη βάση των περιουσιακών στοιχείων μας με σύγχρονα πλοία".

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης