Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλωσορίζει τις κινέζικες επενδύσεις η Αυστραλία παρά τις ανησυχίες για μια εκκρεμούσα συμφωνία αερίου

Καλωσορίζει τις κινέζικες επενδύσεις η Αυστραλία παρά τις ανησυχίες για μια εκκρεμούσα συμφωνία αερίου
H Apa Group είναι η κορυφαία επιχείρηση ενεργειακών υποδομών της Αυστραλίας
Η Αυστραλία παραμένει ανοικτή σε κινεζικές επενδύσεις ανεξάρτητα από το αν η Καμπέρα αποκλείει την απόκτηση μιας μεγάλης ενεργειακής εταιρείας από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο Αυστραλός ταμίας Josh Frydenberg στο CNBC.
Νωρίτερα φέτος, μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον κτηματομεσίτη του Χονγκ Κονγκ CK Infrastructure - που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Li Ka-shing έκανε πρόταση εξαγοράς ύψους 9,4 δις. δολαρίων για την Apa Group (πρόκειται για την κορυφαία επιχείρηση ενεργειακών υποδομών της Αυστραλίας).
Μιλώντας στο CNBC την Παρασκευή (9/11), ο Frydenberg δήλωσε ότι η προκαταρκτική του άποψη ήταν "όχι για μια συγκεκριμένη εταιρεία ή χώρα".
Η απόφαση για την κρίση βασίστηκε σε «ποιες θα ήταν οι συνέπειες για την Αυστραλία να βλέπουμε τη συγκέντρωση ξένης ιδιοκτησίας από μια μοναδική εταιρεία σε ένα τέτοιο βασικό σύνολο περιουσιακών στοιχείων όπως ο τομέας μεταφοράς αερίου», δήλωσε ο Frydenberg.
"Η APA είναι μια μοναδική εταιρεία, με πάνω από το 50% των επιχειρήσεων μεταφοράς αερίου στην Αυστραλία, περισσότερους από 15.000 αγωγούς που τροφοδοτούν το αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια σε βασικές αγορές", πρόσθεσε.
Η εταιρεία κατέχει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων και παράγει το ήμισυ της χρήσης φυσικού αερίου του έθνους, σύμφωνα με την εταιρεία.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης