Περιβάλλον

Συνεχίζεται ακάθεκτη η άνοδος της θερμοκρασίας των ωκεανών συμφωνά με επιστημονική έρευνα

Συνεχίζεται ακάθεκτη η άνοδος της θερμοκρασίας των ωκεανών συμφωνά με επιστημονική έρευνα
Νέα, ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει, ότι η υπερθέρμανση των θαλασσών ουδέποτε σταμάτησε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 65 ετών.
Oυδέποτε επιβραδύνθηκε η άνοδος της θερμοκρασίας των ωκεανών κατά την τελευταία 15ετία, όπως είχαν υποστηρίξει ορισμένοι, αντίθετα συνεχίζεται χωρίς διακοπή εδώ και 65 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και του ερευνητικού Ινστιτούτου Berkeley Earth που μελετά την κλιματική αλλαγή, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances».
Μια μελέτη ερευνητών της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό "Science" το 2015, είχε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, αλλά είχε δεχθεί επικρίσεις για την αξιοπιστία της από ορισμένους επιστήμονες.
Η νέα ανεξάρτητη έρευνα έρχεται να ξεκαθαρίσει τις όποιες αμφιβολίες είχαν δημιουργηθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας ότι η αδιάλειπτη άνοδος της θερμοκρασίας των θαλασσών είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Το βασικό πρόβλημα έγκειται στο ότι οι πιο σύγχρονοι θαλάσσιοι αισθητήρες μέτρησης της θερμοκρασίας τείνουν να υποεκτιμούν συστηματικά τη θερμοκρασία των ωκεανών, σε σχέση με την παλαιότερη μέθοδο μέτρησης από πλοία, όταν το νερό περνούσε μέσω της μηχανής του πλοίου και ήταν πιο ζεστό τη στιγμή της μέτρησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης