Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Zaev: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε πως ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών

Zaev: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε πως ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών

O Αυστριακός Καγκελάριος επισκέφθηκε τα Σκόπια το πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων ηγετών από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για επικύρωση ή μη της συμφωνίας

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε σε σημερινές (7 Σεπτεμβρίου 2018) του δηλώσεις ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Zoran Zaev, μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Sebastian Kurz.
«Με διαβεβαίωσε ότι ακόμα κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι αντιδρούν στη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει», είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αυστριακός Καγκελάριος επισκέφθηκε τα Σκόπια το πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων ηγετών από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για επικύρωση ή μη της συμφωνίας.
Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας, σημείωσε ότι «η Μακεδονία ήταν και παραμένει παίχτης-κλειδί στο κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων», ενώ επαίνεσε τη στάση των Σκοπίων στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης.
«Θέλουμε να δούμε τη Μακεδονία στην ΕΕ.
Η ΕΕ γεωγραφικά είναι πλήρης μετά από την ένταξη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων».
Επίσης, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ορόσημο» που «θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στην περιοχή».
Ο Αυστριακός καγκελάριος αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου 2018, με αντικείμενο τη Συμφωνία των Πρεσπών, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει «έντονη συμμετοχή» και «θετική έκβαση», η οποία, όπως σημείωσε, θα ενίσχυε την «ευρωπαϊκή προοπτική» της χώρας και θα αποτελούσε «ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της Ευρώπης».

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης