Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Στην πρόσληψη 39 πλοηγών προχωρεί το υπουργείο Ναυτιλίας

Στην πρόσληψη 39 πλοηγών προχωρεί το υπουργείο Ναυτιλίας
Στόχος η κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε λιμάνια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης
Στην πρόσληψη 39 ατόμων στην πλοηγική υπηρεσία ως έκτακτο προσωπικό προχωρεί το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες, κυρίως στα λιμάνια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με  σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών ενώ παράλληλα προωθείται  νομοθετικής ρύθμισης για την αύξηση των οργανικών θέσεων.
Απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ελλείψεις σε πλοηγούς που παρατηρούνται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το υπουργείο αναφέρει ότι με το προεδρικό διάταγμα 103/2014 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι οργανικές θέσεις του προσωπικού που υπηρετεί στους 13 πλοηγικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα από 222 άτομα μειώθηκαν σε 110.
Προσθέτει επίσης, ότι ήδη έχει προκηρυχθεί γραπτός διαγωνισμός για την άμεση πλήρωση τεσσάρων κενών θέσεων πλοηγών, τονίζοντας ότι οι οργανικές θέσεις του κλάδου των πλοηγών στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα είναι πέντε, μία εκ των οποίων είναι αρχιπλοηγού.
Σήμερα υπηρετούν 3 πλοηγοί, ενώ παραμένουν κενές η θέση του αρχιπλοηγού και ενός πλοηγού.
Το υπουργείο συμπληρώνει επίσης ότι με την προώθηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, θα προσληφθούν 44 άτομα σε διάφορες θέσεις της Πλοηγικής Υπηρεσίας, εκ των οποίων οι 16 αφορούν θέσεις πλοηγών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης