Αναλύσεις

Nέοι Αρχηγοί Ματθαιόπουλος στην Πυροσβεστική και Ανδρικόπουλος στην Αστυνομία

Nέοι Αρχηγοί Ματθαιόπουλος στην Πυροσβεστική και Ανδρικόπουλος στην Αστυνομία

Ποιοι είναι οι νέοι επικεφαλής σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική

H κυβέρνηση προχώρησε σήμερα (5/8) σε αντικατάσταση των αρχηγών της Αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος σε μια προσπάθεια να κατευνάσει και τις σφοδρές αντιδράσεις .
(upd 2) Με δια περιφοράς συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ η κυβέρνηση αποφάσισε την «καρατόμηση» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, που ξέσπασαν μετά την απαράδεκτη ολιγωρία στην καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική (23/7), που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90 άνθρωποι.
Έτσι μετά την αποπομπή Τόσκα την Παρασκευή (3/8) αποφάσισε την Κυριακή την αντικατάσταση των επικεφαλής σε Πυροσβεστική και ΕΛΑΣ, Σωτήρη Τερζούδη και Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Κατόπιν της σχετικής απόφασης, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.
Έτσι η κυβέρνηση αντί να λάβει έγκαιρα μέτρα για να κατευνάσει την οργή της κοινωνίας, χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν δύο εβδομάδες, τα θύματα της εθνικής τραγωδίας αυξάνονταν και ήταν επιτακτική η ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης, που άργησε πολύ να αποδοθεί.
Στο μεταξύ, σήμερα κατέληξαν στον Ευαγγελισμό δύο ακόμη εγκαυματίες που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 90.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τη μοιραία εκείνη ημέρα υπήρξε έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στα δύο σώματα ασφαλείας γεγονός που οδήγησε σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων και εγκληματική αργοπορία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης