Αναλύσεις

Αισιόδοξος ο Αλ. Τσίπρας για τη συνάντηση με τον Zaev

Αισιόδοξος ο Αλ. Τσίπρας για τη συνάντηση με τον Zaev
Zaev: Θετική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για την συνάντησή του με τον Zoran Zaev, στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη συνάντηση της ομάδας των ευρωσοσιαλιαστών, ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που έχει από τη συνάντηση που θα έχει το πρωί της Πέμπτης με τον Σκοπιανό ομόλογό του. «Πολύ μεγάλες», απάντησε χαμογελώντας, σύμφωνα με την ΕΡΤ ενώ ο  Zaev ευχήθηκε η αυριανή να είναι μια πετυχημένη συνάντηση.
Εξερχόμενος από την προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΣΚ, ερωτηθείς αναφορικά με την αυριανή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Z. Zaev μίλησε για «θετική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα».
Επιπλέον, στο ερώτημα τι προσδοκά για την αυριανή συνάντηση των αρχηγών κρατών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Zaev είπε πως περιμένει «μόνο πρόοδο».
Το ραντεβού των δύο πρωθυπουργών, έπειτα από το νέο γύρο διαπραγματεύσεων σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, είναι προγραμματισμένο για αύριο το πρωί, αλλά θα έχουν συνάντηση και απόψε, στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης