Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Juncker για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Juncker για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι με έκπληξη αντιμετωπίζει τη προτροπή του Γιούνκερ, να αφεθούν οπωσδήποτε ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία
Σε γραπτή του ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν τη χώρα μας, υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης προς τα μέλη της Ένωσης, είδαμε ότι συνεχίζει τη συνήθεια να αποφασίζει με ύφος ειδικού.
Με αυτές τις δηλώσεις τους, που βασίζονται σε απόψεις Κυπρίων και Ελλήνων σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χάνουν κάθε μέρα που περνάει περισσότερο την αξιοπιστία τους. Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις που στερούνται σοβαρότητας και νομικής βάσης», αναφέρει.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι με έκπληξη αντιμετωπίζει τη προτροπή του Γιούνκερ, να αφεθούν οπωσδήποτε ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία.
«Οι Έλληνες στρατιώτες, που παραβίασαν τον τουρκικό νόμο, δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Καταδικάζουμε αυτή την αντίληψη διπλοπροσωπείας η οποία όταν θέλει θυμάται το κράτος δικαίου και όταν συμφέρει δεν διστάζει να προβεί σε δηλώσεις που έχουν την έννοια της παρέμβασης στην δικαστική διαδικασία», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης