Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φυγαδεύτηκε ο Assad υπό τον φόβο αμερικανικής επίθεσης - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Φυγαδεύτηκε ο Assad υπό τον φόβο αμερικανικής επίθεσης - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη γεωπολιτική σκακιέρα
Το ενδεχόμενη πολεμικής παρέμβασης στη Συρία εξετάζουν πλέον σοβαρά οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ως μία απάντηση στην πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα, με τον Donald Trump να διατηρεί, ωστόσο, στάση αναμονής, επί του παρόντος.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φυγαδευμένος σε ρωσικό καταφύγιο φέρεται να είναι ο Πρόεδρος της Συρίας, Bashar al-Assad, λόγω επικείμενης επίθεσης νατοϊκών δυνάμεων.
Σύμφωνα με την Bagdad Post, ο Σύρος πρόεδρος εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο και να έχει φυγαδευθεί από Ρώσους και Ιρανούς πράκτορες σε καταφύγιο στην πόλη Λατάκια της Συρίας.



Άλλωστε, το ενδεχόμενη πολεμικής παρέμβασης στη Συρία εξετάζουν πλέον σοβαρά οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ως μία απάντηση στην πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα, με τον Donald Trump να διατηρεί, ωστόσο, στάση αναμονής, επί του παρόντος.
Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουάσιγκτον -με τη συμμετοχή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, της πρέσβειρας των Η.Π.Α. στον Ο.Η.Ε. και του επικεφαλής του DNI-, η εκπρόσωπος του Λευκοί Οίκου γνωστοποίησε πως ότι ο Αμερικανός «δεν έχει πάρει ακόμη την τελική απόφαση του» για τη Συρία.
Παράλληλα, ανέφερε πως θα υπάρξει συνομιλία με τον Emmanuel Macron και την Theresa May, για το επίμαχο ζήτημα της Συρίας.
Προς το παρόν, ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν ο Πρόεδρος Bashar al-Assad ευθύνεται για την ανείπωτη τραγωδία στην πόλη Douma καθώς αμφισβητείται από πολλούς η χρήση χημικών τύπου σαρίν λη χλωρίου.
Όπως μετέδωσε το κανάλι CNBC επικαλούμενο πηγές της Ουάσιγκτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν πολεμικές επιχειρήσεις σε οκτώ στόχους επί συριακών εδαφών.
Οι εν λόγω στόχοι περιλαμβάνουν δύο αεροδρόμια της Συρίας, ένα ερευνητικό κέντρο και μια εγκατάσταση χημικών όπλων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης