Διεθνή

Πάνω από 3 ώρες κράτησε η συνάντηση Tillerson και Erdogan – Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης

Πάνω από 3 ώρες κράτησε η συνάντηση Tillerson και Erdogan – Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης
Σύμφωνα  με τουρκικά ΜΜΕ στην πολλών ωρών συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, από τον πόλεμο στη Συρία και τις επιθέσεις της Τουρκίας έως και το θέμα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Upd Τρεις ώρες και 15 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Rex Tillerson, μετά το πέρας της οποίας δεν υπήρξαν δηλώσεις σε εκπροσώπους του Τύπου.
Θετική και εποικοδομητική χαρακτήρισαν τη συνάντηση πηγές της τουρκικής προεδρίας
Σύμφωνα, πάντως, με τουρκικά ΜΜΕ στην πολλών ωρών συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, από τον πόλεμο στη Συρία και τις επιθέσεις της Τουρκίας έως και το θέμα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Η εφημερίδα Cumhuriyet επικαλούμενη πηγές της τουρκικής προεδρίας, υποστηρίζει ότι «ήταν μία θετική συνάντηση στην οποία καταγράφηκε πρόοδος», χωρίς, όμως, να διευκρινίζεται ποια θέματα συζητήθηκαν.

Nωρίτερα

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan έχει στην Άγκυρα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson
Στην Τουρκία βρίσκεται ο Ρεξ Τίλερσον ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.
Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας και η συνεργασία τους στο ζήτημα της Συρίας αλλά και το θέμα των τουρκικών παρενοχλήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να υπάρξει συζήτηση και για την ένταση στο Αιγαίο χωρίς κάτι τέτοιο να υπάρχει πάντως στην ατζέντα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης