Επενδύσεις του Καναδά στις ΑΠΕ και την καθαρή ενέργεια

Επενδύσεις του Καναδά στις ΑΠΕ και την καθαρή ενέργεια
Η περιοχή της Αλμπέρτα διακρίνεται και στη βιομηχανία του άνθρακα
Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατευθύνεται η περιοχή Αλμπέρτα (φιλοξενεί το τρίτο μεγαλύτερο αποθεματικό πετρελαίου παγκοσμίως) του Καναδά καθώς δημοπράτησε έργο 595 MWh, ξεπερνώντας τον στόχο των 400 MW.
Η διαδικασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Αλμπέρτα στις προσπάθειες που κάνει για να μεταβεί στις ανανεώσιμες πηγές και την παραγωγή αερίου μέχρι το 2030, στο πλαίσιο της ηγετικής θέσης της επαρχίας στην ενέργεια.
Είναι μια βιομηχανία που θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πυρήνα του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε για πολλά, πολλά ακόμα χρόνια", δήλωσε η Premier Rachel Notley σε συνέντευξη Τύπου.
Οι νικητές ήταν η Capital Power Corp., η οποία σχεδιάζει αιολικό πάρκο ισχύος 201 MW, την EDP Renewables, η οποία αναπτύσσει έργο 248 μεγαβάτ, και την Enel Green Power SpA, η οποία θα κατασκευάσει δύο αιολικά πάρκα συνολικής χωρητικότητας 146 μεγαβάτ. Συνδυασμένες, τα αιολικά πάρκα μπορούν να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 250.000 σπίτια, ανέφεραν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το σχέδιο ηγεσίας για το κλίμα (Climate Leadership Plan) επιδιώκει τη σταδιακή κατάργηση κάθε ρύπανσης από την ηλεκτροπαραγωγή με καύση άνθρακα και να πάρει το 30% της εξουσίας της επαρχίας ή περίπου 5.000 μεγαβάτ δυναμικού από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030. Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού ξεκίνησε με μια αίτηση έκφρασης το Μάρτιο και προχώρησαν σε 29 έργα που προωθούν το στάδιο υποβολής προσφορών.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι η Αλμπέρτα κατέχει μια σημαντική βιομηχανία άνθρακα με την επαρχία να καταναλώνει περίπου τα δύο τρίτα του καυσίμου για παραγωγή ηλεκτρισμού, σύμφωνα με το τμήμα φυσικών πόρων του έθνους.
Η συγκεκριμένη περιοχή αντιπροσώπευε επίσης το 42% της παραγωγής άνθρακα του Καναδά πέρυσι, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις. Η Αλμπέρτα αναμενόταν να παράγει 27,5 εκατομμύρια τόνους άνθρακα φέτος, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή της επαρχίας.
Μια περιβαλλοντική οργάνωση με έδρα Κάλγκαρι που επικρίνει την βιομηχανία πετρελαιοπαραγωγών, εξήρε την Τετάρτη τη δημοπρασία εξουσίας, λέγοντας ότι έδειξε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η προσιτή επιλογή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την πρόοδο της επαρχίας.
"Είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια ανταγωνιστική διαδικασία σε συνδυασμό με καλό σχεδιασμό πολιτικής μπορεί να οδηγήσει σε φθηνή καθαρή ενέργεια", δήλωσε ο Binnu Jeyakumar, διευθυντής προγράμματος του Ινστιτούτου για την ηλεκτρική ενέργεια, σε ηλεκτρονική του δήλωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης