Αναλύσεις

Citigroup: Ελάχιστες οι πιθανότητες ο Τσίπρας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Citigroup: Ελάχιστες οι πιθανότητες ο Τσίπρας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα
Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κινδυνεύσει να ζητήσει εκλογές (και να τις χάσει) το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με τη Citigroup
Οι πιθανότητες να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, σύμφωνα με τη Citigroup, η οποία επαναλαμβάνει ότι οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα αναμένονται το φθινόπωρο του 2019.
Ουσιαστικά η Citigroup σχολιάζει τα δημοσιεύματα περί προετοιμασίας του Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για εκλογές.
Οι φόβοι για ακόμη μεγαλύτερη πολιτική φθορά που συνδέονται με την έναρξη της τελικής αξιολόγησης του προγράμματος στις αρχές του 2018 και οι αναθεωρημένες προβλέψεις ανάπτυξης, μπορεί να προκαλέσουν τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου τον Ιανουάριο για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που προέκυψαν από πρόσφατες δημοπρασίες ακινήτων.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, η συντηρητική Νέα Δημοκρατία, οδηγεί κατά 10-15 ποσοστιαίες μονάδες τις δημοσκοπήσεις έναντι του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.
Δεδομένου ότι το τέλος του προγράμματος διάσωσης και τα πολιτικά του οφέλη βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο (το τρέχον πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο του 2018), (ii) υπήρξε επανάκτηση της πρόσβασης στην χρηματοπιστωτική αγορά και (iii) τα πιο δύσκολα μέτρα διάσωσης έχουν ήδη περάσει, η κυβέρνηση δεν θα κινδυνεύσει να ζητήσει εκλογές (και να τις χάσει) το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με τη Citigroup.
Οι επόμενες εκλογές αναμένονται το φθινόπωρο του 2019, πρόσθεσε.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης