Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Capital Economics: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ δεν αλλάζει κάτι για τη Σαουδική Αραβία

Capital Economics: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ δεν αλλάζει κάτι για τη Σαουδική Αραβία
O αναλυτής της Capital Economics εκτιμά ότι η Σαουδική Αραβία συμμετείχε στη συμφωνία για να μην ναυαγήσει η συνάντηση του ΟΠΕΚ
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ μπορεί να μην αλλάξει κάτι για τη Σαουδική Αραβία, αναφέρει σε σχόλιο του ο Jason Tuvey, οικονομολόγος της Capital Economics.
«Δεν πιστεύω, ότι (η συμφωνία) αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αλλαγή για την πετρελαϊκή πολιτική του βασιλείου.
Η αναφερόμενη μείωση στην παραγωγή πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία θα είναι σύμφωνη με τα εποχιακά πρότυπα» αναφέρει
Σημειώνει δε, ότι «η παραγωγή πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία κυμάνθηκε στα 10,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2015 και του Απριλίου του 2016».
Παράλληλα, προσθέτει ότι η Σαουδική Αραβία πιθανότητα συμφώνησε στη μείωση της παραγωγής για να μην ναυαγήσει η συνάντηση του ΟΠΕΚ
Σύμφωνα με τον Tuvey, η επίδραση στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας θα εξαρτηθεί κυρίως από το πως θα αντιδράσουν οι τιμές του πετρελαίου και πόσο θα διαρκέσει η συμφωνία.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά με βάση ό,τι ισχύει, διατηρούμε τις προβλέψεις μας σχετικά με την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας για το 2017 και το 2018» γράφει ο ίδιος προσθέτοντας ότι οι εκτιμήσεις της εταιρείας για την χώρα περιλαμβάνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,3% το 2017, 1,5% το 2018 και 1% για το 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης