Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Αλλαγή πλάνου για την Golden Ocean μετά το ζημιογόνο γ΄τρίμηνο 2016

Αλλαγή πλάνου για την Golden Ocean μετά το ζημιογόνο γ΄τρίμηνο 2016
Η ναυτιλιακή βρίσκεται σε συζητήσεις με ναυπηγεία, καθώς ο σχεδιασμός της προβλέπει αναβολής πληρωμής των δόσεων του ναυπηγικού προγράμματος που είχε προγραμματίσει για το 2016, στον απόηχο των ζημιών που κατέγραψε στο τρίμηνο
Ζημιογόνο ήταν και το γ΄τρίμηνο του 2016 για τη ναυτιλιακή Golden Ocean, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen.
Ειδικότερα, οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 26,7 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 39,2 εκατ. δολαρίων στο β΄τρίμηνο του έτους, με τις ζημιές ανά μετοχή στα 0,25 δολάρια.
Η ναυτιλιακή βρίσκεται σε συζητήσεις με ναυπηγεία, καθώς ο σχεδιασμός της προβλέπει αναβολής πληρωμής των δόσεων του ναυπηγικού προγράμματος που είχε προγραμματίσει για το 2016, στον απόηχο των ζημιών που κατέγραψε στο τρίμηνο.
Θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η ναυτιλιακή διασφάλισε 12,7 εκατ. δολάρια σε μετρητά από την ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου Front Mediterranean.
Όπως δήλωσε η Birgitte Ringstad Vartdal, διευθύνουσα σύμβουλος της Golden Ocean σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, «η ναυτιλιακή πραγματοποίησε σημαντικά βήματα για την ενίσχυση του ισολογισμού της, ενώ οι εκτιμήσεις μας κάνουν λόγο για ενίσχυση των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, λόγω των βελτιωμένων τιμών στα ναύλα των capesize».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης