Ρεκόρ χαμηλότερης προσφοράς για έργο ηλιακής και αιολικής ενέργειας στη Χιλή

Ρεκόρ χαμηλότερης προσφοράς για έργο ηλιακής και αιολικής ενέργειας στη Χιλή
Στα $ 25,38 / MWh η προσφορά στον τελευταίο ενεργειακό διαγωνισμό
Η αμερικανική εταιρεία Verano Capital,  ανακοίνωσε ότι το ηλιακό έργο 47 MW που αρχικά ανέπτυξε επιλέχθηκε στο τελευταίο ενεργειακό διαγωνισμό της Χιλής με μια κερδοφόρα προσφορά ύψους $ 25,38 / MWh, η χαμηλότερη τιμή μπλοκ 24/7 που συνδυάζει ηλιακή και αιολική ενέργεια που καταγράφηκε στην ιστορία των ενεργειακών προσφορών.
Η  προσφορά προτάθηκε από ένα ηλιακό έργο το οποίο θα συνδυαστεί με έργα αιολικής ενέργειας που θα προσφέρουν 24ωρη παροχή ενέργειας για μια περίοδο 20 ετών.
Ο Dylan Rudney, Διευθύνων Σύμβουλος της Verano Capital, ο οποίος αρχικά σχεδίασε και ανέπτυξε το ηλιακό έργο πριν συνεργαστεί με το fund που τελικά πήρε το έργο να υποβάλει προσφορά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της προσφοράς.
"Ήταν μια εξαιρετικά ανταγωνιστική προσφορά. Οι συμβάσεις κατακυρώθηκαν με μέση τιμή $ 32,50 / MWh, η οποία αντιπροσωπεύει πτώση κατά 75% από την κορυφή των 130 δολαρίων / MWh στους διαγωνισμούς του 2013.
Αυτές είναι οι χαμηλότερες τιμές ανανεώσιμης ενέργειας που έχουμε δει ποτέ σε δημοπρασία ενέργειας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, οπουδήποτε στον κόσμο.
Αυτό θα είναι άμεσα ευεργετικό για τους χιλιανούς καταναλωτές ενέργειας, αλλά στηρίζει και την μεταβαλλόμενη τάση στην ενεργειακή βιομηχανία, όπου οι συμβατικές πηγές ενέργειας δεν είναι πλέον σε θέση να ανταγωνιστούν με όλο και πιο χαμηλό κόστος ανανεώσιμης ενέργειας », δήλωσε ο Rudney.
Η Verano Capital, η κύρια δραστηριότητα της οποίας είναι να προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε επενδυτικά κεφάλαια, έχει φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης.
Η Verano είναι ο ηγέτης στην αναπτυξιακή αγορά PMGD * στη Χιλή, με πέντε λειτουργικά έργα κλίμακας και πέντε επιπλέον έργα που θα τεθούν σε λειτουργία το 2017.
 Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει πάνω από είκοσι έργα υπό ανάπτυξη, που αντιπροσωπεύουν αγωγό 150 MW που ανατέθηκε στους επόμενους 18 μήνες.
Η Verano, η οποία έχει σήμερα γραφεία στη Χιλή, την Αργεντινή και τις ΗΠΑ, πρόκειται να επεκταθεί φέτος στην Κολομβία.
Στην Αργετινή υποβλήθηκε επίσης ένα έργο συνολικού ύψους 100 MW σε διαγωνισμό, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται αυτό το μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης