Διεθνή

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): «Βάναυση» παραβίαση αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου από τη Β. Κορέα

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): «Βάναυση» παραβίαση αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου από τη Β. Κορέα
Το Βερολίνο υποστηρίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για να πειστεί η Πιονγκγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα καταδίκασε σήμερα (29/8/2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, τονίζοντας ότι το Βερολίνο υποστηρίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για να πειστεί η Πιονγκγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο Gabriel, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Rex Tillerson, αργότερα σήμερα στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι τον έχει αναστατώσει η «βάναυση» παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου από τη Βόρεια Κορέα.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο που πέρασε πάνω από το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο κι έπεσε στη θάλασσα νωρίς το πρωί, οδηγώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να προειδοποιήσει ότι «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι», καθώς η Ουάσινγκτον εξετάζει την απάντησή της.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τις εκκλήσεις για μια έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση σχετικά με τρόπους αποκλιμάκωσης της επικίνδυνης κρίσης με τη Βόρεια Κορέα.
«Με αυτή την κατάσταση, είναι όλο και πιο απαραίτητο η διεθνής κοινότητα να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις υπάρχουσες κυρώσεις που έχουν στόχο να πειστεί η Βόρεια Κορέα να σταματήσει τα παράνομα προγράμματά της για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων», ανέφερε ο Gabriel σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική διπλωματία.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα σε δημοσιογράφους ότι το Βερολίνο αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να κάνουν περισσότερα» για να βρεθεί μια διπλωματική λύση στην αναμέτρηση της Πιονγκγιάνγκ με την Ουάσινγκτον.
«Δεν μπορούμε απλώς να επιμένουμε ότι χρειάζεται μια διπλωματική λύση και να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα», είχε τονίσει σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης