Ενέργεια

Δημοπρασία: Λιγότερα MW στη Long Term υπηρεσία διακοψιμότητας – Στα 41.200 ευρώ/MW η τιμή

Δημοπρασία: Λιγότερα MW στη Long Term υπηρεσία διακοψιμότητας – Στα 41.200 ευρώ/MW η τιμή
Στην πρώτη υπηρεσία διακοψιμότητας δεν συμμετείχαν η ΛΑΡΚΟ λόγω τεχνικών προβλημάτων και η ΔΕΗ λόγω των ορυχείων Αμυνταίου.
Upd Χωρίς τη συμμετοχή της ΛΑΡΚΟ και των ορυχείων της ΔΕΗ στο Αμύνταιο πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/6) η πρώτη από τις δύο δημοπρασίες για την διακοψιμότητα.
Με επιστολή της προς τον ΑΔΜΗΕ η ΛΑΡΚΟ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη δημοπρασία για τεχνικούς λόγους, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη ΔΕΗ, καθώς το ορυχείο του Αμυνταίου βρίσκεται εκτός λειτουργίας μετά την πρόσφατη κατάρρευση.
Αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών ήταν, ο ΑΔΜΗΕ να μειώσει από 750 MW σε 580 ΜW την προσφερόμενη ισχύ για την πρώτη από τις δύο υπηρεσίες διακοψιμότητας.
Πρόκειται για την υπηρεσία Long Term, στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι με προειδοποίηση 2 ωρών θα «σβήνουν» τις μονάδες τους για 48 ώρες.
Στη δεύτερη υπηρεσία η δημοπρασία έγινε κανονικά για 900 MW και ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα.
Σε αυτή τη δεύτερη υπηρεσία οι συμμετέχοντες αποδέχονται να διακόπτουν τη λειτουργία τους για μία ώρα κατόπιν 5λεπτης προειδοποίησης από τον διαχειριστή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή της πρώτης υπηρεσίας (Long Term) διαμορφώθηκε στα 41.200 ευρώ/MW έναντι των περίπου 50.000 ευρώ/MW που ήταν η τιμή στην προηγούμενη δημοπρασία, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από 3 μήνες και της δεύτερης υπηρεσίας στα 44.000 ευρώ/MW .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης