Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά το Πολιτικό Κέντρο – Τα νέα πρόσωπα και οι "μπαρουτοκαπνισμένοι"

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά το Πολιτικό Κέντρο – Τα νέα πρόσωπα και οι
Ποια είναι τα νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το βαρύ πυροβολικό του Κινήματος
Σχετικά Άρθρα

Επίσημη πρώτη συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα για το νέο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» της Χαριλάου Τρικούπη, μετά το μοίρασμα ρόλων από τον Νίκο Ανδρουλάκη που έθεσε το κόμμα σε διάταξη μάχης. Η μετεκλογική «αναβάπτιση» της Άννας Διαμαντοπούλου σε κεντρικό ρόλο ως υπεύθυνης πολιτικού σχεδιασμού δεν πέρασε βεβαίως απαρατήρητη, φέρνοντας και την πρώτη κόντρα μεταξύ των δύο φιναλίστ, που δεν προμηνύει μία ανέφελη συνύπαρξη.
.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη προτίμησαν να εστιάσουν στην αναδιάταξη των δυνάμεων του κόμματος, με όλους τους υποψήφιους, τους βουλευτές, αλλά και νέα στελέχη στην πρώτη γραμμή. Σχολίασαν, πάντως, ότι οι επιλογές του προέδρου υπηρετούν την ενότητα και τη συστράτευση, ενώ δεν βοηθούν διαρροές που επιχειρούν να διατηρήσουν αχρείαστα το προεκλογικό κλίμα.

Μία εβδομάδα μετά την επανεκλογή στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Ν. Ανδρουλάκης επιχείρησε και μέσω του εσωτερικού «λίφτινγκ» σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα να δώσει το σήμα ότι το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ενεργά τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, επιχειρεί να κάνει πράξη το μήνυμα της αμφίπλευρης διεύρυνσης, που ευαγγελιζόταν προεκλογικά σε επίπεδο ψηφοφόρων, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τον Παύλο Γερουλάνο, που αναβαθμίστηκε και σε α’ κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, διατηρώντας το αντιπολιτευτικό χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Ανάκαμψης, που έχει πιο κεντροαριστερές αναφορές. Αλλά και την Άννα Διαμαντοπούλου από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ, με προφανή στόχο να πλαγιοκοπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κέντρο.


Έμπειροι και νέοι σε θέσεις μάχης


Ως προς το εννεαμελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, με το οποίο επιχειρεί μία αναβίωση του πάλαι ποτέ εκτελεστικού γραφείου, σε αυτό συμμετέχουν οι ανθυποψήφιοί του: Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και ο έμπειρος πρώην υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, που έχει βάλει και τη σφραγίδα του στο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Αναβαθμισμένοι μετέχουν ακόμη η Μιλένα Αποστολάκη, που στη Βουλή παίρνει πάνω της και τον Τομέα της Οικονομίας, με πλούσιο χαρτοφυλάκιο τις τράπεζες, το ιδιωτικό χρέος, την προστασία δανειοληπτών και τις επενδύσεις, και ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου Θανάσης Γλαβίνας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, όμως, η συμμετοχή τριών λιγότερο προβεβλημένων στελεχών του κόμματος, με σαφή όμως προσανατολισμό στους τομείς της υγείας και των δικαιωμάτων, που απηχούν τις ρίζες του κόμματος.
Πρόκειται για την ψυχίατρο-ψυχοθεραπεύτρια, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Π.Θ., Μυρτώ Σαμαρά, με αναφορές στη Δράμα, τις Σέρρες και τον Πόντο, που συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης την καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονική υπεύθυνη του Νοσοκομείου Ρίου, Κατερίνα Σολωμού, η οποία είναι αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του κόμματος και υποψήφια στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Στο εννεαμελές όργανο συμμετέχει, τέλος, ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, εκ των πλέον αναγνωρισμένων εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Είναι επί 25 χρόνια πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), έχει διατελέσει πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης ΑμεΑ (IDA), είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Συμμετείχε και


Νέα πρόσωπα

Στα δυνατά χαρτιά του ευρωψηφοδελτίου, που είναι εμφανές ότι τροφοδότησε τον Ν. Ανδρουλάκη με νέα υποσχόμενα στελέχη, που έμειναν δίπλα του και σε όλο τον προεκλογικό του αγώνα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι ο νομικός - πολιτικός επιστήμονας, Λευτέρης Καρχιμάκης, που αναλαμβάνει Συντονιστής της Ομάδας Προγράμματος, καθώς και η αναπληρώτριά του, Κατερίνα Πλέσια-Ευσταθοπούλου, μηχανικός με ειδίκευση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Νέο αίμα όμως εισέρχεται και στον τομέα της Επικοινωνίας, όπου Εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε ο Κώστας Τσουκαλάς, δικηγόρος – εργατολόγος, με αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου τη Δρ. Πολιτικό Μηχανικό, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Όλγα Μαρκογιαννάκη. Και οι δύο ήταν επίσης υποψήφιοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές, καταγράφοντας ιδιαίτερα καλή παρουσία.

Επιχειρώντας ρετούς και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα τον βουλευτή Κέρκυρας, δικηγόρο Δημήτρη Μπιάγκη, ο οποίος επιπλέον αναλαμβάνει υπεύθυνος Δημογραφικής Πολιτικής και για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα τον βουλευτή Ιωαννίνων, γιατρό Ιωάννη Τσίμαρη. Στη θέση του β’ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και υπεύθυνου για τον τομέα εξωτερικής πολιτικής παραμένει ο Δημήτρης Μάντζος.

Στους κερδισμένους του ανασχηματισμού είναι ο Παύλος Χριστίδης, που αναλαμβάνει τον τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. H Ευαγγελία Λιακούλη από Γραμματέας της Κ.Ο. περιορίζεται στην ευθύνη του τομέα Δικαιοσύνης, ο Μιχάλης Κατρίνης αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα της  Εθνική Άμυνα και η Νάντια Γιαννακοπούλου τον τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης