Επικαιρότητα

Όταν ο Νίκος θα συναντήσει τον Κυριάκο - Η νέα στρατηγική του ΠΑΣΟΚ

Όταν ο Νίκος θα συναντήσει τον Κυριάκο - Η νέα στρατηγική του ΠΑΣΟΚ
Στο νέο Εκτελεστικό Γραφείο Άννα και Παύλος - Χρηστίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

Το σχέδιο επανεκκίνησης του ΠΑΣΟΚ μετά τις εσωκομματικές εκλογές επεξεργάζεται αυτές τις ημέρες εντατικά ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους συνεργάτες του. Η κατάλληλη αξιοποίηση όλων των συνυποψηφίων του αποτελεί τον μεγάλο γρίφο, ώστε ο επανεκλεγείς πρόεδρος να αποδείξει ότι έλαβε το μήνυμα της κάλπης, με μία νίκη που ήρθε πιο δύσκολα απ’ ότι μαρτυρά το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το ένα μέτωπο δράσης. Γιατί συγχρόνως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να χάσει για δεύτερη φορά το μομέντουμ των δημοσκοπήσεων, που το φέρνουν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει και μία εκκρεμότητα που αναμένεται να κλείσει το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Κυριακής άνοιξε τον δρόμο για μία συνάντηση μεταξύ των δύο.

Ένα τετ-α-τετ που…άργησε σχεδόν τρία χρόνια, μιας και αντίστοιχη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών δεν έγινε στην έναρξη της πρώτης θητείας του κ. Ανδρουλάκη. Ενώ μετά την υπόθεση των υποκλοπών οι δίαυλοι έκλεισαν τελείως. Όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να καδραριστεί ως το αντίπαλον δέος του κ. Μητσοτάκη, τότε η συνάντηση αυτή δεν μπορεί να αναβληθεί.


Πέταξε το μπαλάκι ο Μαρινάκης

Εξάλλου, από τις πληροφορίες που διαρρέονται, αυτή τη φορά οι δυο τους συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επικοινωνούν θεσμικά σε μία πιο συχνή βάση. Εχθές, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του πέταξε το μπαλάκι στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – τον κ. Ανδρουλάκη – για την εκλογή του, του είπε ότι είναι στη διάθεσή του για συνάντηση, του πρότεινε τη συνάντηση και τώρα περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του να ειδοποιήσουν το Γραφείο του Πρωθυπουργού για να κλειστεί η συνάντηση. Δηλαδή, περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη το πότε επιθυμεί να γίνει αυτή η συνάντηση» υπογράμμισε.


Οι κινήσεις στο εσωτερικό και τα πρόσωπα

Με στόχο να ενεργοποιήσει τα πολιτικά αντανακλαστικά του κόμματος, διορθώνοντας αδυναμίες των προηγούμενων τριών ετών, ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται πως σκέφτεται να ενεργοποιήσει το λεγόμενο Πολιτικό Κέντρο εντός κόμματος και να αναδιατάξει την τράπουλα στην κοινοβουλευτική ομάδα. To Πολιτικό Κέντρο δεν θα συνεδριάζει κάθε μέρα όπως ο πρωινός καφές, αλλά θα λειτουργεί εν είδει του παλαι ποτέ ισχυρού Εκτελεστικού Γραφείου με την συμμετοχή της Άννας Διαμαντοπούλου, Παύλου Γερουλάνου και εκπροσώπου του Χάρη Δούκα.

Τον τόνο έδωσε σε δημόσιες παρεμβάσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας, λέγοντας πως: «Κανείς δεν περισσεύει την επόμενη ημέρα. Όλοι θα αξιοποιηθούν. Όλοι οι υποψήφιοι έδειξαν ότι έχουν περγαμηνές, κοινωνικές αναφορές, ικανότητες και προφανώς για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ τους χρειάζεται όλους και όλες».

Οι πληροφορίες θέλουν Παύλο Γερουλάνο και Άννα Διαμαντοπούλου να αναλαμβάνουν κομβικό ρόλο στην ομάδα κρούσης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ. Πιστώνεται και στους δύο πέρα από τη σοβαρή πολιτική παρουσία όλο το προηγούμενο διάστημα και ότι έφεραν στις εσωκομματικές κάλπες κόσμο που απείχε πολλά χρόνια από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στη σκιώδη κυβέρνηση που αναμένεται να σχηματίσει ο Ν. Ανδρουλάκης ο κ. Γερουλάνος εκτιμάται πως θα αναλάβει τον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας.

Ο Παύλος Χρηστίδης θα είναι στην ομάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων με Δημήτρη Μάντζο και Παναγιώτη  Δουδωνή, ενώ γραμματέας της Κ.Ο. θα είναι ένας εκ των Πάρη Κουκουλόπουλου και Μιλένας Αποστολάκη.

Όμως κοντά στο κέντρο του πολιτικού σχεδιασμού θα βρεθούν και νεότερα στελέχη που έδωσαν δείγματα γραφής μέσα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και στάθηκαν δίπλα στον κ. Ανδρουλάκη στην προεκλογική περίοδο. Πρόκειται για τους Λευτέρη Καρχιμάκη, γιό του γνωστού βουλευτή και υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, Κώστα Τσουκαλά και Όλγα Μαρκογιαννάκη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης